NEWS

Agenția de turism Mareea este în insolvență – 1.100 de turiști păgubiți

NEWS

“Traveling – it leaves you speechless, then turns you into a storyteller.” office@simplifytravel.ro

Zilele acestea vestea despre agenția de turism Mareea s-a răspandit cu viteza lumini – Mareea intra în insolvență, agenția fiind unul dintre cei mai mari touroperatori din România. De altfel, agentia s-a retras deja din patronatul ANAT anunțându-ți clienții că nu le va mai putea onora vacanțele. Numărul persoanelor păgubite: 1.100.

Situația a creat discomfort și panică în rândul agențiilor de turism revânzătoare mai ales ca Mareea este a doua agenție de turism din România care își anunță insolvența, primul anunț venind în luna august de la agenția Genius Travel. Turoperatorul Mareea a înființat de ieri ( 3 septembrie) o celulă de criză pentru a răspunde turiștilor și partenerilor afectați de deschiderea procedurii de insolvență și reorganizare.

Pentru moment, toți cei interesați pot afla informații suplimentare afla apelând numerele de telefon aflate pe site-ul www.mareea.ro sau adresând o cerere pe adresa office@mareea.ro.  Pentru recuperarea sumelor datorate de agentia de turism, in cazul in care nu se accepta solutiile compensatorii oferite de turoperatori si hotelieri, turistii se mai pot adresa companiei Generali România care a eliberat polița de insolvență (polita nr: 8100258X ) pentru Mareea Comtur, în valoare de 50.000 de dolari.

Acum, dacă stăm să luăm în calcul declarația venită din partea Autorității Naționale pentru Turism care afirmă că aproximativ 50% din agentiile de turism din România nu au poliță de asigurare (1.953 de agenții la nivel national nu au facut dovada deținerii poliței de asigurare din totalul celor 4.000 de agentii de turism și touroperatori), soluția logică ar fi să ne plătim vacanțele online direct către hotelieri și companiile aeriene.  Șansele sa te trezești ca nu pleci în vacanța mult așteptată scad drastic.

 

 

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

More in NEWS

Mt.Everest, Nepal

Nepal interzice cățărarea de unul singur pe Muntele Everest

Simona Neatadecembrie 30, 2017
money

Ce ar trebui să știi în cazul în care agenția de turism intră în faliment/insolvență

Simona Neataseptembrie 5, 2016
crete

APC solicită constituirea unui fond de garantare a vacanțelor

Gabriela Balaysseptembrie 5, 2016
crete

Grecia, destinația verii 2016: 60% dintre turiştii români au ales insulele elene

Simona Neataaugust 28, 2016
berlin

Germania, între destinațiile preferate de români în 2015

Maria Magdalenaaprilie 12, 2016