Eat. Taste. Love

Amator de senzaţii tari? Poftește la masă

Eat. Taste. Love

“Remember that happiness is a way of travel – not a destination.” office@simplifytravel.ro

Fie că farfuriile aburinde îți sunt servite într-un restaurant local, la tarabele stradale sau în casele localnicilor, urarea este aceeaşi: Poftă mare! Totuşi, cât de mare este pofta atunci când conţinutul farfuriei îți oferă surprize şi…mai mari?

În Franţa îndrăznește să experimentezi! Considerat din cele mai vechi timpuri o delicatesă pentru adevăraţii gurmanzi, melcii (escargot) sunt gătiţi în zeci de feluri, păstrându-şi însă gustul inconfundabil. Serviţi ca aperitiv, melci sunt preparați cu sos de usturoi şi unt, însă reţetele variază de la o regiune la alta. Dacă nu ai mai încercat niciodată acest fel de mâncare și în cazul în care îți sunt serviţi cu tot cu cochilie, te vei distra de minune încercând să îi scoţi din carapace.

Dacă ajungi în schimb prin satele din regiunile sudice ale Chinei, la fel ca oaspeţii de seamă,  vei fi servit cu una dintre delicatesele mai greu de înghiţit ale locului: pui de şoarec, nou născuţi. Considerat un fel de mâncare special, binecuvântat de spiritele locale, pui de şoarec prăjiţi pe grătar, constituie o sursa de hrană preferată nu numai de locuitorii Chinei de Sud dar şi de populaţia Tailandei. Se servesc cu un amestec de sos de usturoi, ginger, chili, coriandru, sos de peşte şi oţet de orez, fiind, se spune, mai gustoşi atunci când sunt preparaţi în timpul culesului de orez. Poate este totuși cazul să te declari vegetarian pe durata vizitei.

În Filipine şi Vietnam servești lilieci prăjiți. Aceștia se mănâncă cu un sos păstos de usturoi, fiind consideraţi un remediu natural pentru îmbunătăţirea vederii. În plus, partea provocatoare abia acum vine – sub forma gustării naţionale: celebrul balut. Cum, nu ştii ce este balut?  Ia un ou de raţă lăsat la clocit timp de exact 16 zile,  pune-l la fiert preţ de câteva minute şi voila: balut! Vândut la orice colţ de stradă, balut este extreme de popular printre localnici, însă ca turist s-ar putea să ai parte de un şoc atunci când spargi oul pentru a îl mânca. Gustul este acela de pui fiert, prin urmare, închide ochii şi totul devine mai uşor. Cât despre Vietnam, aici, ai grijă la micile cuburi roşii vândute ca snackuri tonifiante. Sunt fabricate din sânge de porc, pui, raţă, bizon şi câine fiind extrem de apreciate pentru calităţile energizante. Sau cel puţin, asta îți spun localnicii :).

View Comments (1)

1 Comment

  1. Elena

    februarie 9, 2015 at 2:54 pm

    Ultima data cand am avut o tentativa de a manca balut, n-am trecut peste aspect. Pe de alta parte localnicii sunt cat se poate de entuziasmati cu acest preparat.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

More in Eat. Taste. Love

DSC_2352

Scapă de frig folosind condimente

Foodie seekeroctombrie 3, 2016
CATANIA 17/03/2009:  Uno scorcio del  porto di Catania dominata dall'Etna

Scogli dei Ciclopi și restaurantele de la malul mării

Simona Neataaprilie 7, 2016
IMG_0039

Aegina, insula deliciilor culinare

Simona Neatamartie 31, 2016
ole

Mic dejun în Swansea

Claudia Mironfebruarie 8, 2016
Cienfuegos

Călător în ţara lui Castro

Ovidiu Constantinescuiunie 27, 2015