Eat. Taste. Love

Plăcerea de a găti, un stil de viață

Eat. Taste. Love

Marketing consultant & journalist. 10 years' experience regarding national & international Media & PR campaigns Founder Simplify Media simona.neata@simplifytravel.ro

Ce poți face într-o amiază ploioasă la sfârșit de ianuarie? Ieși să iei prânzul cu prietenii. Acum, dacă ei se dovedesc a fi experți în ceea ce privește restaurantele Bucureștiului, cu atât mai bine. Așa se face că am ajuns la  Cucina Borghese împreună cu Mirela Surghie de la www.extravita.ro și Costin Staicu de la www.e-restaurant.ro. Ei lihniți de foame, eu în mare întârziere.

Ar fi bine să încep prin a spune că în ceea ce mă privește, meniul meu se compune mai totdeauna din preparate vegetariene, când și când pește sau fructe de mare. Ceea ce îngreunează teribil sarcina bucătarului. Este mult mai ușor să pregătești o friptură gustoasă ca o salată. Așa că și-a concentrat atenția pe ceea ce au servit ei iar mie mi-a preparat …o salată de crudități. Pe de altă parte, la masă s-au perindat platouri cu mușchi de vită cu foie gras, cotlete de miel, tonno in tempura con salsa wasabi ( adică ton roșu cu mango și avocado) – din care am gustat și eu, că nu m-am putut abține.

Entuziasmul a atins cote maxime la desert. Nu sunt cel mai mare fan al dulciurilor însă prăjiturile de aici sunt printre cele mai bune mâncate vreodată. Arătau așa de bine încât le-am dat roată să mâncăm fiecare din toate. Preferata mea ­- înghețată învelită în glob de ciocolată Hedone și aur comestibil ( foto).

Așadar mâncarea delicioasă, conversația și glumele pe măsură.  Ce mi-a plăcut însă cel mai tare a fost atitudinea staff –ului. Stai cu ei de povești, cu amănunte și picanterii din bucătărie de folosit pentru acasă 🙂

chef Apoi, surpriză. Merg să îl cunosc pe bucătarul șef Ioan Cristian Serb. Când aflu că are 21 de ani mă uit la el cruciș. Zâmbește amabil și-mi zice:

  “ A fi bucătar șef nu este un job ci un stil de viață. “

Îl cred pe cuvânt, fără pasiune și dedicație nu poți excela în nici un domeniu. Iar el este deja foarte priceput pentru vârsta pe care o are. Așa că îi mulțumesc   pentru preparatele delicioase și o lecție de viață de spus mai departe. La plecare, în loc de Bun rămas un mare La revedere. Tocmai ce-am adăugat restaurantul în lista celor de recomandat prietenilor și vouă pentru momente în care vrei cu adevărat să te răsfeți. Cu o masă bună și o conversație de ținut minte.

View Comments (1)

1 Comment

  1. stefan

    februarie 2, 2015 at 3:45 am

    Serios? La 21 de ani bucatar sef? ……

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

More in Eat. Taste. Love

DSC_2352

Scapă de frig folosind condimente

Foodie seekeroctombrie 3, 2016
CATANIA 17/03/2009:  Uno scorcio del  porto di Catania dominata dall'Etna

Scogli dei Ciclopi și restaurantele de la malul mării

Simona Neataaprilie 7, 2016
IMG_0039

Aegina, insula deliciilor culinare

Simona Neatamartie 31, 2016
ole

Mic dejun în Swansea

Claudia Mironfebruarie 8, 2016
Cienfuegos

Călător în ţara lui Castro

Ovidiu Constantinescuiunie 27, 2015