Eat. Taste. Love

Pofta bat-o vina

Eat. Taste. Love

Despre cât și cum să mănânci pentru a te menține sănătos citești astăzi peste tot. Cunosc teoria destul de bine, cu practica stau mai prost. Este acea situație în care, pusă în fața unui platou delicios, uit de tot ceea ce înseamnă rațiune.  Nu îți imagina acum că mănânc tot ceea ce prind, însă uneori chiar nu mă pot abține. Cam așa s-a întâmplat și cu vizita mea la restaurantul Miorița, din cadrul hotelului Orizont. După o zi de stat afară în zăpadă, cu aerul tare de munte năucindu-mi plămânii, m-am prăbușit în scaunul de lemn al restaurantului.

La noi la masă gălăgie mare. Eram cu toții obosiți însă nu lipsiți de entuziasm. Cum ceasul arăta ora 21.30 eram de asemenea și înfometați. Acum vine partea bună. Când încerci prima dată un local și nu știi ce să comanzi, ajută să fii oaspete. Mai mult de atât – dacă ești și în delegație, lucrurile devin cât se poate de …gustoase.  Rând pe rând platourile pregătite pentru noi încep să apară.  Lângă mine, Costin Staicu  de la e-Restaurant.ro. Mai râzând, mai glumind, așteptam cu toții părerea lui. Până să se hotărască însă el ce îi place mai tare, noi eram claie peste grămadă să gustăm din toate: șorici, dovlecei copți în usturoi, ciuperci umplute, pește prăjit, chiftele de legume, salată de vinete și pastă de fasole, etc. Nu de alta dar toate arătau și miroseau așa de îmbietor încât nu aveai cum să stai locului.

Jumătate de oră mai târziu ospătarii ne anunță zâmbind că vine felul principal. Poftim?? Nuuu mulțumesc! Sar peste farfuriile împănate de cărnuri, cele 10 feluri de aperitiv servite mai înainte încă mă țintuiau de scaun. Trec direct la desert – un pahar de afinată ( absolut delicioasă!) și o porție de papanași. S-a dus cu dieta și mâncatul strict ca la carte. Le las pentru a doua zi. Momentan păcătuiesc conștient dar vorba aceea, păcatul e întotdeauna dulce. Colegii se înfruptă din friptură și bolurile imense de murături. Ne-au fost servite cu mămăliguță la ceaun – și atenție aici – tăiată cu fir de ață, așa cum obișnuia bunica să o facă. Perfect!

Ce îți recomand când ajungi la fața locului:

  • Încearcă zacusca și gemurile marca Miorița
  • Cere vișinata sau afinata casei
  • Fă un tur al cramei, nu vei regreta
Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

More in Eat. Taste. Love

DSC_2352

Scapă de frig folosind condimente

Foodie seekeroctombrie 3, 2016
CATANIA 17/03/2009:  Uno scorcio del  porto di Catania dominata dall'Etna

Scogli dei Ciclopi și restaurantele de la malul mării

Simona Neataaprilie 7, 2016
IMG_0039

Aegina, insula deliciilor culinare

Simona Neatamartie 31, 2016
ole

Mic dejun în Swansea

Claudia Mironfebruarie 8, 2016
Cienfuegos

Călător în ţara lui Castro

Ovidiu Constantinescuiunie 27, 2015