Entertainment

Profită de reduceri la vacanțe! A început TTR 2016

Entertainment

Marketing consultant & journalist. 10 years' experience regarding national & international Media & PR campaigns Founder Simplify Media simona.neata@simplifytravel.ro

Îți este poftă de vacanță ? Nimic mai ușor. Treci zilele acestea pe la Târgul de Turism al României – în incinta Romexpo București –  să profiți de oferte și reducerile de Early Booking. Cât ești acolo iată însă și câteva sfaturi din partea Centrul European al Consumatorilor – ECC Romania pe care ar fi bine să le urmezi în căutarea vacanței perfecte. Ce ar trebui să știi înainte de a achiziționa un pachet de servicii turistice?

1.Ia-ți timp și plimbă-te în voie pe la standuri pentru o idee cât mai clară. Obține cât mai multe oferte, de la mai multe agenții de turism pentru a putea face o comparație. Agențiile de turism au obligația să ofere informații esențiale în această fază, pe lângă preț: destinația, mijloacele de transport, cazarea și clasificarea unității de cazare, serviciile de masa oferite, itinerariul etc.

2.Verifică atent hotelul, în Uniunea Europeană nu există un sistem comun de clasificare a hotelurilor. Altfel spus ar putea exista diferențe între ceea ce se înțelege printr-un anumit număr de stele în România și un alt stat. Cere informații clare despre ceea ce este inclus exact în serviciile oferite de hotelul respectiv.

3.Toate agențiile au obligația de a încheia în scris un contract de comercializare a pachetelor de servicii turistice. Contractul va avea un conținut strict reglementat și îți va furniza un număr de informații utile consumatorilor înainte de a pleca în călătorie. Tot acum vei primi informații despre statul în care pleci în vacanță, astfel încât să nu ai surprize: verifică regimul pașapoartelor, regulile de circulație, cele mai importante reguli de comportament etc.

4.Încheie o asigurare medicală valabilă pentru toată durata călătoriei. Asigurarea poate îmbrăca fie forma Cardului European de Asigurări Sociale de Sănătate, fie forma unei asigurări medicale încheiate cu o firmă privată.

5.Înainte de a cumpăra online o vacanță află cât mai multe informații despre agenția de turism care oferă serviciile. În cazul în care ești adeptul tranzacțiilor online verifică atent agenția de turism cu care vrei să pleci în vacanță. Utilizează internetul și verifică recomandările de pe forumuri precum și activitatea financiară a acesteia pe site-ul Ministerului Finanțelor.

În plus, în cazul în care ai te-ai decis să-ți cumperi o vacanță și mai ai întrebări de pus, în Pavilionul C5, Standul 34 îi găsești pe juriștii ECC Romania gata să îți răspundă la întrebări sau să îți ofere sfaturi de călătorie. Și dacă tot ești în târg profită și mergi în pavilionul dedicat României. Organizatorii au pregătit momente artistice și mâncare tradițională, au adus meșteșugari din Muntenia și Maramureș iar ia românească și arta lui Brâncuș dețin locul fruntaș în promovarea țării.

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

More in Entertainment

DSC_2352

Scapă de frig folosind condimente

Foodie seekeroctombrie 3, 2018
CATANIA 17/03/2009:  Uno scorcio del  porto di Catania dominata dall'Etna

Scogli dei Ciclopi și restaurantele de la malul mării

Simona Neataaprilie 7, 2016
IMG_0039

Aegina, insula deliciilor culinare

Simona Neatamartie 31, 2016
ole

Mic dejun în Swansea

Claudia Mironfebruarie 8, 2016
QA

Suflet vagabond – spectacolul care deschide anul teatral la ARCUB

Simona Neataianuarie 13, 2016