Entertainment

„Que Viva Picasso” pentru prima dată în România

Entertainment

“Traveling – it leaves you speechless, then turns you into a storyteller.” office@simplifytravel.ro

Turist pe Valea Prahovei în luna decembrie? Atunci citește atent rândurile de mai jos și bifează-ți în agendă o vizită la castelul Cantacuzino din Bușteni. Începând cu data de 11 decembrie și până în 6 martie 2016, în incinta castelului te vei găsi față în față cu tușele geniului lui PICASSO – peste 120 de LITOGRAFII realizate de artist sub influența întâlnirii cu Fernand Mourlot.

Ilustrațiile pe texte semnate de artistul româno-francez Tristan Tzara și regizorul Jean Cocteau vor fi expuse în curând în cadrul expoziției ”QUE VIVA PICASSO, curatoriată de colecționarul privat Thomas EMMERLING.

Castelul_Cantacuzino_02 „Cele 120 de gravuri realizate de PICASSO sunt aduse aici deoarece dorim sa creem o inițiere a publicului român în lucrările grafice ale binecunoscutului artist, România fiind o țară ce a avut legături puternice cu mediul artistic în care el a evoluat, dar cumva a ramas pana acum inabordabil față de publicul român. Dorim să anulăm această iluzie a distanței, iar mediile gravurii printate și al litografiei sunt perfecte pentru acest lucru, aducându-l mult mai aproape de oameni. Picasso este unul dintre cele mai binecunoscute genii artistice ale secoulului XX, un simbol al vitalității și creativității”, ne-a declarat dl.Thomas Emmerling, unul dintre cei doi inițiatori ai proiectului.

Mai mult de atât, o serie de replici realizate din lemn după sculpturi realizate de Picasso va fi instalată în Bușteni, un prim pas dintr-un proiect prin care dl. Kurt Neuschitzer, CEO-ul companiei ce deține castelul, dorește să contribuie la dezvoltarea culturală a comunității locale. Pe perioada expoziției, sculpturile vor fi vizibile pe Valea Prahovei, urmate de alte surprize artistice, cum ar fi statuile de tauri în mărime naturală ce vor fi amplasate în diferite locații. Imaginea Castelului CANTACUZINO, cât și mediul său înconjurător, se vor schimba cu fiecare expoziție viitoare.

Proaspăt renovat Castelul Cantacuzino a reușit ca într-un timp relativ scurt să devină un puternic centru cultural, expunând lucrări de artă ale tinerilor artiști emergenți, cât și ale celor consacrați. Expoziția anterioară semnată Salvador DALI, a avut peste 27 000 de vizitatori români și străini iar binecunoscutele ”Prahova Classic Nights” prezentate de către mezzosoprana Margarita Mamsirova au loc cu participarea interpreților de operă de la Teatrul Bolshoi din Moscova cât și a muzicienilor români și au devenit deja o semnătură a Castelului.

Următoarele expoziții progamate pentru anul 2016 vor fi semnate de către MARC CHAGALL și VINCENT VANGOGH.

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

More in Entertainment

DSC_2352

Scapă de frig folosind condimente

Foodie seekeroctombrie 3, 2016
CATANIA 17/03/2009:  Uno scorcio del  porto di Catania dominata dall'Etna

Scogli dei Ciclopi și restaurantele de la malul mării

Simona Neataaprilie 7, 2016
IMG_0039

Aegina, insula deliciilor culinare

Simona Neatamartie 31, 2016
TTR2

Profită de reduceri la vacanțe! A început TTR 2016

Simona Neatafebruarie 25, 2016
ole

Mic dejun în Swansea

Claudia Mironfebruarie 8, 2016