Eat. Taste. Love

Scapă de frig folosind condimente

Eat. Taste. Love

Atunci când foloșești condimente pentru a da gust și savoare mâncării pe care o prepari, adu-ți aminte că multe dintre acestea au și proprietăți terapeutice. În perioada iernii, iată ce poți folosi pentru a te menține sănătos și a scăpa de senzația de frig:

  1. Ardeiul iute. Iubești mâncarea picantă? Atunci folosește-l cu precădere căci ardeiul iute ajută la arderea grăsimilor, scade colesterolul, îmbunătățește digestia și îți accelerează metabolismul.
  2. Hreanul. Cel mai des întâlnit în combinație cu salata de sfeclă roșie, hreanul are proprietăți antibiotice și antiseptice. Îți va stimula imunitatea și îți va îmbunătății circulația.
  3. Scorțișoara. Pusă în vin roșu, în prăjituri sau salate, acest condiment este un atioxidant puternic ce îți reglează colesterolul, glicemia și reduce riscul apariției diabetului. În plus, scorțișoara are proprietăți antimicrobiene și antiimflamatoare. În cazul în care o folosești în aromoterapie, îți scade pofta de dulciuri, crescându-ți puterea de concentrație și memorare.
  4. Ghimbirul. Folosit regulat, ghimbirul este un remediu excelent împotriva hiperacidității gastrice, are efecte antiseptice digestive și îți stimulează circulația periferică. Este una dintre plantele folosită de mii de ani împotriva greței și a senzației de vomă precum și pentru proprietățile antivirale, antioxidante, antibacteriene și antiinflamatoare.

Sfat util

Dacă ești răcit sau gripat folosește cu încredere scorțișoara. Pentru rezultate optime, amestecă scorțișoara cu ghimbirul și fă-ți din ele un ceai aromat, deosebit de eficient împotriva afecțiunilor respiratorii.

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

More in Eat. Taste. Love

CATANIA 17/03/2009:  Uno scorcio del  porto di Catania dominata dall'Etna

Scogli dei Ciclopi și restaurantele de la malul mării

Simona Neataaprilie 7, 2016
IMG_0039

Aegina, insula deliciilor culinare

Simona Neatamartie 31, 2016
ole

Mic dejun în Swansea

Claudia Mironfebruarie 8, 2016
Cienfuegos

Călător în ţara lui Castro

Ovidiu Constantinescuiunie 27, 2015
Escargot

Amator de senzaţii tari? Poftește la masă

Gabriela Balaysfebruarie 6, 2015