OUT & About

Zbori alături de bebe? Citește și reține

OUT & About

Marketing consultant & journalist. 10 years' experience regarding national & international Media & PR campaigns Founder Simplify Media simona.neata@simplifytravel.ro

Sunt dăți în care ți se face dor de ducă, de locuri noi și experiențe care să-ți bucure sufletul. În doi, lucrurile sunt simple și relativ ușor de pus în practică. Când însă pleci în vacanță alături de prichindei, situația se complică instant.  Așa că m-am gândit să vorbesc puțin despre câteva lucruri practice când vine vorba de zborul cu avionul, pentru ca tu și familia ta să aveți un concediu reușit. Sunt informații pe care să le iei în considerare dacă abia ai născut sau ai deja copii măricei și călătorind în cărucioare.

Primul zbor al copiilor

Cât de repede poate călători un copil cu avionul? Păi, repede! Copiii născuți fără complicații pot călători de la 7 zile, deși unele companii aeriene nu dau voie cu copii mai mici de 2 săptămâni. Noile mămici au de aşteptat între 2 şi 10 zile pentru a zbura, în funcţie de companiile aeriene sau de felul în care a fost adus pe lume copilul – cele care au născut prin cezariană au de aşteptat mai mult. Astfel:

  1. Copiii între 6 luni şi 2 ani vor sta în braţele adulţilor sau într-un scaun de maşină aşezat pe un scaun al avionului ( dacă nu ai scaunul tău ți se poate imputa un procentaj din costul biletului sau o taxa de zbor).
  2. Copiii care au 2 ani sau peste trebuie să ocupe scaunul lor şi să plătească acelaşi preţ că adulţii, deşi unele companii aeriene continuă să acorde o reducere copiiilor până în 12 ani.
  3. Schimbarea presiunii cabinei, în timpul decolării și aterizarii, este incomodă pentru bebeluși. Scapă de disconfort prin alăptare sau asgurându-te că bebelușul are o suzetă.

Reguli pentru alocarea scaunelor în avion

childrenÎn mod normal companiile aeriene alocă  scaune pentru părinții cu copii mici în locurile cu paravan (locuri aflate în spatele toaletelor sau coridoarelor), unde pătuţurile de călătorie pot fi puse pe locurile din faţă scaunelor. Acestea sunt de obicei disponibile la zborurile lungi şi pot fi ajustate în funcţie de greutate, înălţime sau vârstă. Copiii până la 6 luni trebuie să stea în braţele adulţilor la decolare şi aterizare.

Politicile companiilor aeriene referitoare la călătoria cu copiii mici variază. Unele cer adulţilor să ţină în braţe copiii sub 2 ani la decolare şi aterizare chiar dacă au propriul scaun pentru restul călătoriei. Pentru bebeluşii de până la 3 ani, unele companii aeriene furnizează scaune booster şi centuri de siguranţă pentru copii, în timp ce altele îţi cer să aduci un scaun de maşină sau un dispozitiv restrictiv dacă vrei să-ţi stea copilul independent. Înainte să faci rezervarea recomandat este să verifici dacă se cere scaun de maşină, dacă acesta încape între braţele scaunelor și dacă există posibilitatea să ți se aloce locuri în primul rând de scaune pentru a te asigura că prichindelul nu se lovește de scaunul din faţă lui.

Sfaturi practice pentru bagajul de mână

  1. Ține minte că în avion nu ai voie să urci cu lichide la bord. Prin urmare pregătește din timp biberoane de maxim 100 ml (poţi lua cu tine 2,3 biberoane), pe care trebuie să le pui în pungi de plastic,transparente şi resigilabile de 1 litru.
  2. Scutecele umede și hainele de schimb sunt esențiale, pune-le deasupra în bagajul de mână să fie ușor de accesat.
  3. Ia în bagajul de mână creioane de colorat, cărți sau jucăria favorită. Jucăriile tăcute vor fi mereu apreciate de ceilalți pasageri.
  4. Dacă ai copii foarte mici, ia cu tine un caruț de spate/șold în locul unui cărucior cu roti, îți va fi mult mai comod pentru deplasare.

Nu uita, în cazul în care tu sau copilul suferiți de o afecțiune care se poate agrava în timpul zborului, informează la urcarea în avion personalul de bord. În rest, zbor liniștit și vacanță plăcută!

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

More in OUT & About

CATANIA 17/03/2009:  Uno scorcio del  porto di Catania dominata dall'Etna

Prima zi în Catania, oraşul de la poalele vulcanului

Simona Neataaprilie 7, 2016
Argina

Fuga de urbanizare în insula lui Zorba Grecu

Simona Neatamartie 31, 2016
santorini-1548725

Alegerea călătorilor – top 5 insule de văzut in aprilie

Cristina Militarumartie 23, 2016
DSC_9926

Este primăvară pe străzile din Lisabona

Simona Neatamartie 20, 2016
DSC_0691

8 lucruri de știut ca turist în Paris

Simona Neatamartie 13, 2016