#SwitchtoLondon

Ziua în care am mers la biserică

#SwitchtoLondon

Marketing consultant & journalist. 10 years' experience regarding national & international Media & PR campaigns Founder Simplify Media simona.neata@simplifytravel.ro

Cu puțină atenție aproape am reușit să mă strecor prin mulțimea oprită pe trotuar pentru a face fotografii. Majoritatea ajung în Westminster City și se opresc blocați de panorama care îi întâmpină. În stânga ai somptuosul Palace of Westminster iar în dreapta, se ridică impunătoare Westminster Abbey, destinația mea pentru ziua în curs.

Westminster Abbey, London 2014,Până când ajungi să traversezi strada spre abație îți trebuie însă abilitatea de a-ți croi drum printre turiști. Iar mai apoi, răbdarea de a sta la coada de sute de persone pentru a intra. Norocul meu a fost permisul special destinat jurnaliștilor ( mulțumesc Grace Robinson și Biroului de Presă) care mi-a permis accesul rapid.

Așa că iată-mă în interior cu gura căscată. La propriu. Nu e numai faptul că abația are o istorie veche de peste 1.000 de ani. Nici faptul că popularitatea ei a crescut pe măsură ce membrii Casei Regale au fost încoronați sau și-au celebrat căsătoriile aici. Mai degrabă arhitectura unică, solemnitatea pe care Westminster Abbey ți-o impune. Asta și faptul că te trezești dintr-o data în fața mormintelor unor personaje celebre precum Isaac Newton, William Blake sau Anne Boleyn.

Mai apoi iei repede ghidul audio, apeși start și asculți atent informațiile despre fiecare zonă în parte. Altfel îți este greu să te focusezi. Îți fuge privirea, treci de la o capelă la alta, dai roată plăcilor funerare și mormintelor în care odihnesc 26 de regi și regine ale Angliei.

De la Elizabeth I, Mary I sau Henry III, măștile funerare îți amintesc de chipurile celor care au modelat istoria. Ești tentat să faci fotografii. Degeaba 🙁 . Fotografiatul și filmatul sunt interzise în interior așa încât te vei baza doar pe memoria ta fotografică pentru a reține cât mai multe.

Încearcă și să eviți planificarea unei vizite în weekend când este super aglomerat și Westminster Abbey se închide la 1.30 am. Cel mai bine mergi în cursul săptămânii, accesul se face de obicei de la 9.30 am. Site-ul oficial este bine organizat și găsești toate detaliile de care ai nevoie, inclusiv date despre istoria bisericii, ceremoniile oficiate de-a lungul timpului sau personalitățile înmormântate aici.

Partea magică a vizitei a fost momentul în care a pornit orga. M-am așezat instant pe un scaun și n-am îndrăznit să mai respir. Mi-a trWESTMINSTER ABBEYecut prin minte că aș fi vrut o telecomandă cu butonul de Mute cu care să opresc zarva turiștilor. Deși în mare parte, lumea a reacționat la fel ca mine. Oamenii s-au oprit locului și au ascultat. În sunet de orgă, ești dintr-o data într-o lume desprinsă de real, protejată de arcade de culoarea mierii și statui solemne ce străjuiesc mormintele și firidele capelelor. Totuși, dacă verifici din timp site-ul abației, poți prinde un recital de orgă de care să te bucuri în afara orelor de vizită (recitalurile sunt de obicei programate după 17.45).

Alocă-ți măcar o oră pentru vizita aici. Nu are rost să te grăbești mai ales că sunt atât de multe informații de asimilat. Spre ieșire vei vedea și Scaunul folosit la încoronările regilor, făcut pentru Edward I în 1300. Până la el însă fă stânga și ieși în curtea interioară, treci pe la magazinul de suveniruri, bucură-te de priveliștea pe care coridoarele deschise ți-o oferă.

Ce îți recomand:

  • Verifică atent orele de acces și cumpără-ți biletele online. Economisești o mulțime de timp. Prețul este de £ 20/ persoană pentru adulți, £ 17 pentru pensionari și £ 40 dacă îți iei un bilet Web Family valabil pentru 2 adulți și un copil
  • Dacă nu te-ai informat dinainte despre Westminster Abbey atunci folosește ghidul audio pe care ți-l dau la intrare. Fiecare zonă este numerotată așadar îți va fi ușor să te descurci
  • Poartă încălțăminte fără toc ( valabil pentru doamne), podeau conține numeroase plăci funerare și înscripții extrem de vechi
  • Nu rata  cafeneau din incintă – Cellarium Café, perfect să-ți odihnești picioarele obosite și să bei o  ceașcă de cafea aromată
Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

More in #SwitchtoLondon

London Parks

Cum te distrezi gratuit în parcurile din Londra

Simona Neataianuarie 3, 2018
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Turist în Londra? Duminica vino în Shoreditch

Simona Neatamai 2, 2017
c

Mumbles – de vorbă cu marea într-un vechi oraș pescăresc din Țara Galilor

Claudia Mironfebruarie 10, 2016
???????????????????????????????

Escapadă de weekend în Swansea

Claudia Mironfebruarie 8, 2016
???????????????????????????????

Cu copii la London Eye

Simona Neataoctombrie 28, 2015