Nepal interzice cățărarea de unul singur pe Muntele Everest

Simona Neata ✍ Marketing consultant & journalist ⋆ Digital Strategy, Social Media and Branding ⋆ Founder Simplify Media

Ai visat vreodată să urci pe muntele Everest? Puțini suntem atât de curajoși și chiar mai puțini ne gândim să punem in aplicare acest lucru. Cu toate acestea, de-a lungul anilor, 4.879 de alpiniști au încercat. Majoritatea au reușit, unii au fost forțați să abandoneze și mai mult de 250 de persoane au murit pe Everest din 1920, marea majoritate a acestor decese având loc după 1980.

Mt.Everest,NepalNumărul mare de vieți pierdute a determinat guvernul să anunțe câteva schimbări majore în politica sa începând din anul 2018. Una dintre schimbările majore în regulament este angajarea obligatorie a unui ghid în timpul ascensiunii catre vârfuri, inclusiv pentru Mt. Everest.

Modificări cheie

  • Alpinistii străini trebuie să fie insoțiti de un ghid
  • Persoanele oarbe sau care au probleme grave de vedere au interdicție
  • Persoanele cu ambele membre amputate (picioare și/sau mâini) au interdicție
  • Verificarea certificatului medical al alpiniștilor pentru a stabili dacă sunt fizic capabili să urce pe munte a devenit mult mai severă

Schimbările sunt parte din încercarea de a îmbunătăți siguranța alpiniștilor și de a garanta drepturile ghizilor nepalezi de înaltă altitudine. Cu toate acestea, nu este clar dacă guvernul va permite ghizilor străini cu licența de Mt.Everest.Nepalalpinism să facă oferte solo sau să funcționeze ca ghid de alpinism. Decizia guvernului de a interzice escaladarea persoanelor cu ambele membre amputate cât și a alpiniștilor cu deficiențe de vedere a fost, de asemenea, etichetă drept “discriminatorie”.

În trecut, americanul Erik Weihenmayer a devenit primul om orb care a cucerit Mt Everest (25 mai 2001), în timp ce Mark Joseph Inglis din Noua Zeelandă este primul om cu ambele picioare amputate care a ajuns în vârf în data de 15 mai 2006.

În acest an numărul de morți a ajuns la șase, inclusiv:

  • “Mașină elvețiană” Ueli Steck
  • Min Bahadur Sherchan, de 85 de ani, care a murit încercând să își revendice titlul de cea mai batrana persoană din lume care ajunge in vârf.
  • Vladimir Strba, un cățărător slovac în vârstă de 49 de ani

Guvernul a deschis până acum 414 de munți pentru alpinism comercial printre peste 1.300 de vârfuri. Alpinistii straini pot obtine permisul de catarare pentru 11.000 de dolari.

 

This post is also available in: Engleză

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in

Avertisment de calatorie. Pe lista Spania, UK, Franța, SUA și Portugalia

5 sfaturi utile pentru a câștiga clienti fideli

5 motive sa vizitezi WTM London 2019

Ancona, micul oras mare