2015: rezervări triplate pentru city break-uri

Simona Neata ✍ Marketing consultant & journalist ⋆ Digital Strategy, Social Media and Branding ⋆ Founder Simplify Media

Indiferent dacă ne putem lua concendiu sau nu, tentația unui citybreak este cât se poate de mare atunci când vrem să profităm de timpul liber. Fapt confirmat și de datele agenției  de turism Paravion.ro, care ne arată că  anul acesta românii care au rezervat vacanțe de tip city break în primele 8 luni ale lui 2015 este de trei ori mai mare față de aceeași perioadă a anului trecut.

În fruntea listei cu destinații preferate găsim orașe precum Amsterdam, Viena, Istanbul, Varșovia și Munchen, unde, ca turist, vei plăti circa 300 euro/ persoană pentru o vacanță cu 3 nopți de cazare și micul dejun inclus.

Toate aceste orașe au 2 caracteristici comune: numărul mare de obiective turistice care îți stau la dispoiție și prețurile avantajoase odată ajuns la fața locului.

Ca de fiecare dată, tinerii sunt cei care pleacă cel mai des în călătorii, în 2015, majoritatea city break-urilor disponibile pe Paravion.ro fiind accesate de ei, în proporție de 70%, cu o cheltuială medie de 250 euro/persoană. Ca destinații preferate și-au ales Praga, Barcelona și  Amsterdam. Pe de altă parte, turiștii seniori, ale căror cereri reprezintă 30% din solicitările primite de agenție, au cheltuit până la 300 euro/persoană, în destinații ca Praga, Viena și Munchen.

Cât despre alte destinații accesibile ca buget ( atât timp cât îți planifici din timp plecarea) și la câteva ore de zbor cu avionul încearcă Lisabona, Londra, Malta, Istanbul, Roma, unde pentru un citybreak în doi îți va trebui un buget de circa 700 E ( 3 nopți de cazare, biletele de avion și transportul local).

This post is also available in: Engleză

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in

Avertisment de calatorie. Pe lista Spania, UK, Franța, SUA și Portugalia

5 sfaturi utile pentru a câștiga clienti fideli

5 motive sa vizitezi WTM London 2019

Ancona, micul oras mare