O zi de petrecut în Bath

Simona Neata ✍ Marketing consultant & journalist ⋆ Digital Strategy, Social Media and Branding ⋆ Founder Simplify Media

Încălțări comode, baterie full, aparatul de fotografiat, umbrelă, umbrelă….pe aici sunt puține zilele cu soare dacă vorbim de vremea din Marea Britanie. Așa că, atunci când am ocazia de a scăpa de vant și ploaie, pur si simplu plec la drum. O umbrelă tot iau însă, să n-am parte de surprize.  Bath este pe lista Patrimoniul Mondial UNESCO din anul 1987. Din Londra ajungi în 2 ore, numai bine pentru o excursie de o zi. Era să uit: ia-ți la tine costumul de baie pentru o sesiune de răsfăț termal la Thermae Bath Spa.

Primul lucru, linia National Express (pe care am folost-o eu) te costă circa 40£ și te lasă chiar în centrul orașului, astfel încât totul îți este la îndemână. Sosirea mea a fost la ora 10.00 am, cu planul de a mă întoarce în Londra până în ora 21.30. În acest interval de ore am reușit să văd o mare parte din oraș dar am rămas fără timp pentru a vizita împrejurimile. Motiv pentru o a doua vizită 🙂 .De început:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Bath Abbey

Centrul orașului este dominat de Băile Romane, un loc ce te lasă să înțelegi pe deplin măreția arhitecturii romane. Ca să nu mai vorbesc de faptul că sit-ul este unul dintre cele mai mari spa-uri antice ale lumii. Ia-ți timp și alege pachetul potrivit pentru atracțiile din Bath. Recomand biletul combinat de £ 45.00 care acoperă intrările în:

Recomand biletul combinat de £ 45.00 care acoperă intrările în:

 • Băile Romane
 • Galeria de Arta Victoria
 • turul cu autobuzele rosii City Sightseeing (ai 2 rute: City Centre Tour – trece pe lângă Royal Crescent, Pulteney Bridge și – Circul & Skyline Tour – te duce pe lângă Muzeul American, Claverton Down și Prior Park Landscape Garden)
 • Muzeul de moda
 • Royal Crescent.

Mai multe informații despre pachete poți găsi pe site-ul oficial al orașului. 

 1. Un tur al Bath Abbey este obligatoriu, pentru cel puțin unul din aceste motive: arhitectura spectaculoasă, vitraliile magnifice sau turul turnurilor –  Tower Tours (în fiecare zi, cu excepția duminicilor). Turul este un mod inteligent de a experimenta panorama de 360 grade a orașului și ai ocazia să tragi clopotele antice ale abației. Biletele pentru tur le găsești disponibile în magazinul de suveniruri al abației (£ 6 adulți / £ 3 copii)
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tower Tours Bath Abbey

2. Evadarea într-o piscină încălzită, ca întreaga lume exterioară să înceteze să existe. Asta în cazul în care ți-ai luat costumul de baie la tine. Poți alege între piscina în aer liber de pe terasa Thermae Bath Spa ( da, da, da!) sau te poți ascunde in interiorul Lucknam Park. Amândouă sunt locații excelente și acționează imediat asupra stării de spirit.

3. Turul cu barca e genial, numai să prinzi vremea bună și ceva soare. Plimbările prin parcurile și grădinile din centrul Bath-ului sunt și ele de încercat ( poți începe cu Sydney Gardens, Royal Victoria Park sau Alexandra Park).

Hai să recapitulăm:  ia-ți o zi liberă, du-te la spa, bucură-te de soare, de aer curat și natură într-un oraș în patrimoniu UNESCO. O experiență care te va costa aproximativ 130 £ (bilete de autobuz de la & înspre Londra, biletele la muzee și Băile Romane, prânz, vizita la Bath Abbey, intrarea la spa).

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Roman Baths

În ceea ce privește top atracții de văzut trece-ți pe listă:

 • Baile Romane și Bath Abbey
 • Piscina exterioară de la Thermae Bath Spa
 • Parcul Alexandra Park sau panorama orașului Bath
 • Royal Crescent
 • Jane Austen Centre

This post is also available in: Engleză

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in

Avertisment de calatorie. Pe lista Spania, UK, Franța, SUA și Portugalia

5 sfaturi utile pentru a câștiga clienti fideli

5 motive sa vizitezi WTM London 2019

Ancona, micul oras mare