Avertisment de calatorie. Pe lista Spania, UK, Franța, SUA și Portugalia

Simona Neata ✍ Marketing consultant & journalist ⋆ Digital Strategy, Social Media and Branding ⋆ Founder Simplify Media

Nimic nu îți strică vacanța mai repede ca un eveniment local care îți pot pune propria siguranță în pericol. De la vreme extremă până la tulburări politice și sociale, turiștii din întreaga lume sunt sfătuiți luna aceasta să fie precauti daca vor calatori catre Spania, Franța, SUA și Portugalia.

În plus, pentru cei care se gândesc că au chef sa viziteze Marea Britanie, Brexit-ul ar putea aduce cu el batai de cap pentru turisti in ceea ce priveste situatia vizelor, asigurarile de calatorie sau transportul animalelor de companie.

Iată câteva date despre ce se intampla in:

Franţa

Tulburările politice din Franța au dus la o serie de incidente stradale neplăcute. Protestele legate de mișcarea vestelor galbene pot deveni violente în orice zi. Turistii sunt avertizati ca ar trebui sa se astepte la “prezenta masiva pe strazi a politiei sau a jandarmeriei”.

Spania

Protestele din Spania s-au transformat deja in violenta în ultima săptămână, locuitorii Barcelonei preferând să stea acasă până când revoltele se calmează. Mulțimile furioase au ieșit în stradă în urma încarcerarii a nouă politicieni separatiști catalani. Protestatarii și poliția au luat cu asalt recent aeroportul El Prat din Barcelona, ceea ce a dus la anularea multor zboruri. Biroul de Turism din Barcelona a lansat deja o linie telefonică pentru turiștii care au ratat zborul sau nu au putut să ajungă la hotelul lor. Sunt asteptate si alte demonstrații, așa că este bine să fii cu ochii pe presa locala.

SUA

Datorita vremii extreme SUA este plasata sub avertisment de calatorie, fiind în prezent în mijlocul sezonului de uragane care va dura până la 30 noiembrie. Vremea extremă a afectat Bahamas (uraganul Dorian a făcut ravagii pe insule), Carolinas și în prezent, două furtuni se indreapta catre SUA. Prima – Priscilla, chiar la sud-est de Mexic, și o furtună în curs de dezvoltare situată la 1000 de mile sud-est de Insulele Hawaii.

Regatul Unit

Pe măsură ce data pentru Brexit se apropie întreaga Uniune Europeană a fost avertizată. Totul, de la asigurarea de călătorie până la cerințele de pașaport și viza, s-ar putea schimba rapid. Dacă vei călători în și dinspre Europa, asigura-te că urmezi îndrumările relevante, deoarece nerespectarea lor poate însemna că vei fi oprit din a intra în Marea Britanie.

This post is also available in: Engleză

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in

5 sfaturi utile pentru a câștiga clienti fideli

5 motive sa vizitezi WTM London 2019

Ancona, micul oras mare

Râșnov într-o zi de iarnă