Cum te distrezi gratuit în parcurile din Londra

Simona Neata ✍ Marketing consultant & journalist ⋆ Digital Strategy, Social Media and Branding ⋆ Founder Simplify Media

London Parks. Epping Forest

Epping Forest – East London

Londra este un oraș mare, aglomerat, obositor. În calitate de turist te poți bucura de cele mai bune părți: admiri clădirile iconice, trăiești entuziasmul atracțiilor turistice, te pierzi în multitudinea de puburi și restaurante. A trăi aici pe de altă parte nu este la fel de distractiv. Mai devreme sau mai târziu, mulțimile, nebunia orelor de vârf, traficul, poluarea și timpul pierdut pentru a ajunge la munca te fac să te simți epuizaț. Există insă o parte din Londra, pe care, indiferent dacă ești turist sau localnic, o vei iubi: parcurile sale. Printre preferatele mele: Regent’s Park, vechea pădure Epping Forest din Leytonstone, Holland Park | Royal Borough of Kensington & Chelsea și Richmond Park.

Motive pentru a merge în parcurile Londrei:

  • Să hrănești veverițele (ia o pungă de nuci/ alune cu tine), deoarece sunt foarte prietenoase și de cele mai multe ori vor veni și vor mânca din mâna ta
  • Te apropii de lebede (aproape fiecare parc din Londra are un lac și lebede) astfel încat ai șansa de a face fotografii grozave.
  • Puteți să vă așezați pe iarbă și să vă bucurați de un picnic minunat printre copacii bătrâni (da, ti se permite să mergi, să te joci, să stai in spațiile verzi)
  • Poți să te relaxezi cu adevărat în mijlocul naturii, deoarece parcurile vor opri zgomotul orașului 


4 parcuri de neratat

 Regent’s Park & Primrose Hill se află în centrul Londrei și poți lua metroul pe Central Line până la statia Great Portland Street iar mai apoi ai de mers pe jos 5 minute. A fost primul parc unde am ajuns să hrănesc veverițele și, de asemenea, prima dată când am fost urmarită de ele la terminarea nucilor aduse :). Să spunem că 10 veverițe care aleargă după tine sunt o imagine pe care nu o uiți curând. Tot aici există peste 12 000 de trandafiri în grădinile Reginei Maria, în mijlocul carora te poți relaxa. Ca alternativă, poți închiria o barcă cu vâsle, poți vizita Teatrul în aer liber și grădina zoologică din Londra sau te poți plimba pe Primrose Hill pentru o priveliște panoramică excelentă a Londrei. Parcul bine structurat, usor accesibil, există toalete publice și locuri de picnic precum și locuri de luat masa sau de stat la un ceai.

London parks. Epping ForestPădurea Epping din Leytonstone este una dintre zonele sălbatice din Londra, unde te poți bucura de spații largi deschise, poți vedea papagali sălbatici, sau iti poti lua câinele pentru o tura de alergat. Alterntiv închiriezi o barcă și te bucuri de lebede, de rațe și de gâște. Pădurea nu are alei stabilite sau drumuri largi, doar poteci înguste pe care oamenii le-au făcut in timp prin iarbă. Puteți să stați la un picnic insă neaparat luați pâine dintr-un supermarket pentru a hrăni păsările. De la lebede până la pescăruși, rațe, gaște și ciori, numărul de păsări care se adună este uluitor. (Hitchcock s-a născut pe 13 august 1899 la 517 High Road, Leytonstone, și nu va fi greu să vezi unde si-ar fi putut găsi inspirația pentru filmul Păsările) Poți ajunge în pădure folosind metroul pe Central Line până la stația Leytonstone ( la iesire bucurați-vă și de cele 17 murale din filmele Hitchcock instalate pe coridoarele de intrare ale stației de metrou Leytonstone) și apoi mai ai de mers aproximativ 10 minute urmând strada High Road Leytonstone.

Holland Park în vestul Londrei, este format din 22,5 hectare de grădini, locuri de joacă pentru copii, zone de sport, o cafenea și zone mari de pădure în care sa te bucuri de fauna sălbatică. In interiorul parcului ai o frumoasă grădină japoneză – Kyoto, iazul cu crapi koi unde mă opresc de fiecare dată (îi poți hrăni și uneori chiar vin să ii mângâi), loc pentru jucat sah, o cascada si multe altele. Poți să hrănești veverițele, să admiri păunii ce se plimbă liberi și să fii uimit de pictura murală a artistului Mao Wenbiao situată în Arcada Orangerie (artistul a inclus și chipurile personalului din parc printre figurile ilustrate).

Richmond Park este cel mai îndepărtat dintre toate parcurile în care am fost ( durează în medie  1h 30 minute pentru a ajunge la el cu metroul, apoi trenul și autobuzul). Parcul are un statut protejat ca habitat important pentru fauna sălbatică și este rezervație naturală națională, fiind cel mai mare sit de interes științific din Londra și o zonă europeană de conservare. Cea mai mare atractie aici sunt sutele de cerbi si caprioare sălbatice ce colinda libere. Vi se recomandă să stați la 50 m de animale, în special în timpul sezonului de reproducere sau în mai – iulie când se nasc puii.

Nu fiți surprinsi însă, așa cum mi s-a întâmplat mie, dacă cerbul sau caprioarele vor trece la nici 20 de metri de voi sau se ridică brusc fiind ascunse în iarba înaltă. Experiența merită călătoria lungă până la parc iar pentru mai multe informații despre Richmond Park, puteți vizita site-ul oficial aici.

Richmond Park. London Parks

This post is also available in: Engleză

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in

Avertisment de calatorie. Pe lista Spania, UK, Franța, SUA și Portugalia

5 sfaturi utile pentru a câștiga clienti fideli

5 motive sa vizitezi WTM London 2019

Ancona, micul oras mare