Noutatea verii: primul sat plutitor din România

Alina Francisk ⋆ office@simplifytravel.ro

Deși calendaristic este toamnă vremea în țară este frumoasă și asta ne îndemnă să dăm o fugă către Clisura Dunării. Motivul: un weekend petrecut desupra apei, în primul sat plutitor din Romania. Cazarea pe noapte costă între 200 și 250 de lei iar priveliștea este una de vis.

Ne oprim așadar în localitatea Berzasca, unde în luna iulie s- au inaugurat primele 15 case de lemn suspendate deasupra apei, parte a proiectului intitulat ”Dreptul la Dunăre”.  Din acest loc admiri nestingherit tot defileul, această staţiune lacustră permițându-ți să uiți o vreme de zgomotele orașului și să te bucuri de natură.

DSCÎn interiorul casuței de lemn ( suprafața utilă este de 32 de metri) ai tot confortul necesar:  baie, mini-bucătărie, living și  dormitor, dotate cu aer condiționat și televizor. În plus, senzația  de a păși pe terasă să îți bei cafeau de dimineață admirând Dunărea și pădurea de pe maul sârbesc, este de neegalat.

Proiectul, derulat cu fonduri europene, prevede amenajarea în localitatea Berzasca a 30 de case suspendate pe piloni deasupra Dunării, care vor fi legate între ele prin pontoane, formând două insule, Egreta şi Pelicanul. În mijlocul lor vor fi amenajate două piscine, una pentru adulți și una pentru copii, precum și un restaurant. De asemenea, în cadrul proiectului „Dreptul la Dunăre”, în satul lacustru de pe Clisura Dunării vor exista şi alei de promenadă, un port turistic, o pistă de biciclete şi un punct de belvedere.

Pentru moment locul este ideal dacă vei să scapi de oraș, să te pierzi în luciul apei, fără a te preocupa de trecerea timpului. Sfatul nostru: pune-ți în bagaj pastile pentru țânțari ( sunt încă destui pe aici!), înarmează-te cu aparatul de fotografia ( ar fi păcat să ratezi așa un peisaj) și bucură-te de liniștea locului ( asta dacă faci abstracție de broaște 🙂 ).

This post is also available in: Engleză

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in

Avertisment de calatorie. Pe lista Spania, UK, Franța, SUA și Portugalia

5 sfaturi utile pentru a câștiga clienti fideli

5 motive sa vizitezi WTM London 2019

Ancona, micul oras mare