Turist în Londra? Duminica vino în Shoreditch

Simona Neata ✍ Marketing consultant & journalist ⋆ Digital Strategy, Social Media and Branding ⋆ Founder Simplify Media

Atunci când te muți dintr-un oraș precum București într-o metropolă în care te poți rătăci liniștit cu zilele, înveți rapid să ceri indicații. Așa se face că într-o duminică dimineață în care căutam idei pentru a-mi petrece timpul afară din casă, am ajuns în Shoreditch.

Londra este aglomerată, sufocantă, veșnic în mișcare. Dacă nu rămâi surprins de diversitatea bizară a alegerilor vestimentare pe care majoritatea londonezilor o afișează, există câteva locuri emblematice în care să te dumirești pe deplin de faptul că aici, normalitatea este relativă. Shoreditch este unul dintre ele.

Ca turist, zona este cu siguranță un must, mai ales duminica, atunci când au loc Sunday Markets. Ca să fie mai simplu, îți explic altfel:

  • Pentru doamne și domnișoare: zeci de magazine, boutiquri, piețe ad-hoc, tarabe cu accesorii, îmbrăcăminte și încălțăminte vintage, chilipiruri, etc. Zona este emblematică dacă ești fashion addict, prin urmare poți petrece liniștită ore bune colindând magazinele
  • Pentru domni, pe lângă cele de mai sus menționate ( valabile și pentru accesoriile & îmbrăcămintea bărbătească) ai sute de tarabe în care sunt gătite mâncăruri gustoase din toate țările lumii. Prețul de achiziție: 5.5o lire/ porție. În plus adaugă zeci de puburi, cluburi și restaurante în care să-ți aștepți iubita ocupată cu shoppingul.

Shoreditch mai este cunoscut de altfel și pentru operele de graffiti care colorează pereții clădirilor. De la artiști cunoscuți la amatori, desenele sunt în permanență schimbate, modificate, îmbunătățite. Exista tururi ghidate gratuite care îți explică tehnicile folosite și semnificația desenelor, în timp ce vânzătorii ambulanți te îmbie cu tot felul de bunătăți.

Dacă vrei să ajungi aici ieși de la metrou la stația Liverpool Street și apoi ține direcția către Brick Lane, principala artera a zonei, unde ajungi în circa 10 min.

Ia-ți la tine aparatul de fotografiat sau verifica să ai bateria telefonului încărcată, îți garantez că vei avea suficiente ocazii să vrei fotografii. Turiștii îi vezi de la o poștă, umblând curioși dintr-un magazin în altul, împleticindu-se printre obiectele expuse spre vânzare. Vânzătorii ambulanți, chinezi, indieni, coreeni, arabi, greci etc sunt înșirați ordonat, oferindu-ți gratuit mici gustări din preparatele aburinde. Și apoi mai sunt cei care par desprinși din filmele cu vrăjitoare, Harry Potter și Stăpânul Inelelor 🙂 .

A da, ia-ți la tine bani în numerar. Deși în unele magazine poți plăti cu cardul, majoritatea tonetelor cu mâncare și îmbrăcăminte preferă plata cash. Mai ales că media de preț pentru mâncare este de 5-6 lire/porție iar la îmbrăcăminte pornește de la 10 lire.

Îți recomandat să începi cu Brick Lane Market și Old Spitalfields Market Hackney.

This post is also available in: Engleză

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in

Avertisment de calatorie. Pe lista Spania, UK, Franța, SUA și Portugalia

5 sfaturi utile pentru a câștiga clienti fideli

5 motive sa vizitezi WTM London 2019

Ancona, micul oras mare