25.000 de protestatari în stradă. Romania cere dreptate

Simona Neata ✍ Marketing consultant & journalist ⋆ Digital Strategy, Social Media and Branding ⋆ Founder Simplify Media

OLYMPUS DIGITAL CAMERAIndiferent în ce parte a lumii te aflii în acest moment, mai ales dacă ești român, rezonezi cu oamenii care acum sunt în stradă și cu familiile celor care și-au pierdut copii în incendiul din clubul Colectiv.

În seara aceasta 25.000 de români protestează cerând demisia primarului sector 4 Cristian Popescu Piedone, premierului Victor Ponta, a lui Gabriel Oprea și nu numai. După ieșirea la iveală a detaliilor despre neregulile și lipsa de reacție a autorităților, impactul psihologic este extrem de mare. Mobilizarea masivă de pe rețele de socializare a condus la protestul care în această seară ține România trează.

Refuzăm ca victimele din clubul Colectiv  să fie doar cifre sau statistici. Nu există nici o justificare pentru tragedia care a avut loc. Nici o scuză pentru cei care sunt responsabili de așa ceva. Românii cer dreptate. Tineri și bătrâni, elevi și studenți, cu toții scandează în acest moment #‎suntemcolectiv‬ ‪#‎demisia‬. Coloana de manifestanți se îndreaptă spre Piața Universității, clubul Colectiv și Patriarhie, miile de oameni strigând într-un glas: Vrem spitale și nu catedrale!

Presedintele Klaus Iohannis a publicat și el un mesaj pe pagina sa de Facebook, în care salută manifestările din stradă și atrage atenția că astfel de evenimente nu pot fi ignorate de clasa politică. “Sunt impresionat de manifestările din această seară. Este o mișcare de stradă, care vine din dorința oamenilor de a le fi respectate condiția și demnitatea. Am înțeles că se cere și se OLYMPUS DIGITAL CAMERAașteaptă, pe bună dreptate, ca cineva să-și asume răspunderea politică. Următorul pas trebuie să fie al politicienilor, care nu pot ignora acest sentiment de revoltă.”

Așadar ieșiți în stradă oameni buni, cereți dreptate pentru cei care nu mai pot să o facă. Pentru ca cei rămași să trăiască decent. Pentru ca nimeni să nu se mai izbească de nepăsare și corupție. Și rugați-vă pentru cei peste 137 de oameni care sunt în spital luptându-se pentru viață. Dintre ei 56 sunt în stare critică.

This post is also available in: Engleză

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in

Avertisment de calatorie. Pe lista Spania, UK, Franța, SUA și Portugalia

5 sfaturi utile pentru a câștiga clienti fideli

5 motive sa vizitezi WTM London 2019

Ancona, micul oras mare