Cât te costă să mergi la Therme București, cel mai mare centru wellness din Europa bazat pe ape termale

Simona Neata ✍ Marketing consultant & journalist ⋆ Digital Strategy, Social Media and Branding ⋆ Founder Simplify Media

Astăzi este ziua în care s-a deschis oficial Therme București, centrul de wellness, relaxare şi entertainment bazat pe ape termale, situat în Balotești, la sub 30 de minute de condus din centrul capitalei. Investiţia de peste 50 milioane euro aparține grupului austriac A-Heat care estimează că centrul va avea între 800.000 şi 1 milion de vizitatori pe an.

Cât te costă o zi petrecută aici?  Preţul pentru o zi petrecută la Therme Bucureşti este de 54 de lei pentru adult şi 40 de lei pentru copii. În cazul în care nu vrei să stai o zi întreagă atunci preţurile biletelor de intrare încep de la 39 de lei, preț pe care ca adult îl vei plăti pentru 3 ore şi jumătate, în timp ce pentru un copil până în 16 ani vei plăti 35 de lei.  O oră în plus și pentru  4 ore şi jumătate plătești 44 de lei iar copii până în 16 ani – 30 de lei .

Centrul va fi deschis 12 luni pe an şi va putea avea peste 4.000 de clienţi simultan. În plus, din luna martie, odată cu primăvara, va fi deschisă şi una din piscinele exterioare urmând ca din aprilie să existe şi un mijloc de transport între oraş şi centrul de wellness, contra cost.

Therme București are:

  • cea mai extinsă suprafață înverzită din România pentru un complex de relaxare
  • cea mai mare grădină botanică din România
  • cea mai întinsă plantație indoor de palmieri din Europa
  • cea mai mare piscina cu valuri din România
  • cel mai mare sistem indoor de tobogane din Europa Centrala și de Sud-Est

Cum arată interiorul Therme București?

Therme BucDe început apa termală este extrasă de la o adâncime de peste 3.100 de metri,  asigurându-se o temperature a apei din piscine de 33 °C, în timp ce cea a aerului este între 29 şi 30 °C. Întreg coplexul este împânzit de peste 800.000 de plante, din care 1.500 de orhidee, 25 de specii de palmieri aduşi din Florida (SUA), Malaezia şi Thailanda. “Vedeta” Therme este copacul Tree of Life (Ficus Religiosa), supranumit și copacul înțelepciunii, cu o vechime de 120 ani. Adus din China, sub acest copac se spune ca s-a așeat prințul Siddharta găsind “iluminarea” și devenind Buddha.

Therme Bucureşti e împărțit în 3 zone distincte: GalaxyPalm şi Elysium.

Potrivit declarațiilor lui Stelian Iacob, administratorul proiectului, există 65 de duşuri din marmură cristalină, 20 de tobogane (din care şapte pentru copii) şi şase saune.

  • Galaxy e o zonă destinată familiilor unde vei găsi o piscină cu valuri, 16 tobogane cu apă, semaforizate şi monitorizate permanent, spaţii de relaxare sau un pool bar. Lungimea totală a celor 16 tobogane este de 1,5 km, cel mai înalt tobogan având 12 metri înălţime şi permițându-ți să alegi între 6 programe de sunet şi lumină atunci când îl folosești :).Tarifele de acces în Galaxy încep de la 35 de lei pentru adulţi și 25 lei pentru copii de peste 3 ani.
  • The Palm este zona principală unde găsești piscina de 1200 mp (apa are circa 33 de grade), loc dedicate relaxării cu şezlonguri situate printre palmieri: sunt 20 de şezlonguri cu hidromasaj în piscină și 5 bazine jacuzzi. Extra ai 3 piscine cu aromaterapie (una cu săruri de la Marea Moartă, una cu litiu şi încă una cu magneziu şi calciu), o saună umedă denumită “Rainforest”, un restaurant, o gelaterie şi un vitamin bar.  Vei fi înconjurat de peste 1000 de orhidee. Tarifele de acces în The Palm încep de la 45 de lei şi asigură şi acces liber în Galaxy
  • Elysium este zona cea mai scumpă din Therme, cu saune tematice, masaj, relaxare. În această zonă nu este permis accesul copiilor sub 16 ani.  Dintre saunele de aici nu rata sauna “Amazon” ( 45 de grade), cu vedere panoramică asupra zonei The Palm, sauna salină “Himalaya” cu blocuri de sare de Himalaya și efect de aerosoli sau sauna “Hollywood” ce are un ecran de cinematograf pe care se proiectează filme. Saunele sunt mixte și nu se face nudism.
    Tot în zona Elysium ai o piscină panoramică cu seleniu şi zinc, 3 cabine de masaj, zonă de lounge şi relaxare, grădină și terasă exterioară și un restaurant colonial (asiatic şi mediteraneean) à la carte. Pentru accesul în Elysium vei plăti 68 de lei şi ai acces liber şi în Galaxy şi The Palm.

Therme București pe scurt

ThermeTherme Bucuresti este cel mai mare din Europa, construit greenfield, pe un areal de 250.000 de mp, având o suprafață totală de peste 30.000 mp și o capacitate de 4.000 de persoane simultan. Apa termală de la Therme București este extrasă de la o adâncime de peste 3.100 de metri.  Fațada construcției este autoportantă, iar structura metalică de susținere a acesteia cantareste 1.100 de tone, fiind cea mai mare de acest fel din România. Acoperișul retractabil este un colos transparent care cântărește 230 de tone, fiind cel mai mare acoperiș construit vreodată într-o zonă seismică.

This post is also available in: Engleză

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in

Avertisment de calatorie. Pe lista Spania, UK, Franța, SUA și Portugalia

5 sfaturi utile pentru a câștiga clienti fideli

5 motive sa vizitezi WTM London 2019

Ancona, micul oras mare