IDEI pentru luna mai

Simona Neata ✍ Marketing consultant & journalist ⋆ Digital Strategy, Social Media and Branding ⋆ Founder Simplify Media

Mai este una dintre cele mai bune luni ale anului pentru a merge în vacanță –  ai parte de vreme senzațională în multe dintre cele mai bune destinații din lume și chilipiruri când vine vorba de cazare. Așadar te invit la un tur scurt pe glob să stii care sunt cele mai bune destinații de văzut în mai.

Încep cu Spania și îți recomand plajele virgine de pe Costa de la Luz și linia de coastă a frumoasei Catalonia. Pe insulele Mallorca, Menorca și Ibiza ai vile de primă clasă și un peisaj numai bun de relaxare. Profită și verifică prețurile în cât maii multe din zonele Spaniei.

Grecia este magică pentru vacanțele în mai.  Începi cu insula Paxos pentru zile de chill out sau descoperă fascinanta Creta, unde ai case elegante de închiriat sau minunatul hotel Daios Cove. Pe continent, mergi neapărat la Sani Resort. Apoi, încearcă Macedonia si Tracia, unde peisajele sunt de poveste iar mâncarea îți va provoca voința de a îți menține silueta.

Ne mai plac și insulele italiene Sicilia și Sardinia, casa a doua dintre hotelurile mari: Med – Forte Village Resort în Sardinia și Verdura Golf & Spa Resort din Sicilia. În partea continentală a Italiei recomand frumoasa Coastă Amalfi și zona superbă din Puglia în “călcâiul cizmei”.

Pe coasta Mării Egee a Turciei ai hoteluri tip boutique în timp ce în Cipru de Nord găsim o destinație excelentă pentru mai, cu obiective istorice fascinante, plaje izolate și prețuri extrem de scăzute. Mie mi-a plăcut în special Pia Bella Hotel aproape de fermăcătorul oraș-port Kyrenia.

O altă destinație clasică pentru luna mai  este reprezentată de Lacurile italiene. Perfecte pentru excursii cu barca, plimbări de-a lungul malului, cine și prânzuri în restaurante locale cu priveliști de neegalat. Dacă ești pe buget fix, încearcă un apartament self-catering într-un sat de vacanță. Iar pentru soare maxim alege unul dintre satele de pe Riviera franceză.

Plaje exoice, aventuri și prețuri scăzute ai și în Caraibe, unde destinațiile inaccesibile anterior devin chilipiruri autentice. Poți închiria o barca în Barbados sau locui cu stil la Sandals Royal Plantation, în Ocho Rios – Jamaica. Ne mai plac insulele mici pentru stilul lor retras, prietenos, fără prea mare agitație, precum Tobago și Granada unde recomandăm Calabash Hotel. Dacă nu, intră în stilul chill out pe plajele frumoase din Insulele Cayman. O alternativă care sună frumos este să stai într-o vilă de lux inchiriată din Caraibe iar dacă este să călătorești cu prietenii, prețul este surprinzător de accesibil. Bermuda este mai aproape decât Caraibe – e în Oceanul Atlantic, și nu atât de primitoare în timpul iernii. Dar odată cu luna mai vremea se schimbă complet și te bucuri de uimitoarele plaje cu nisip roz, grădini imaculate, terenuri de golf și hotelurile excelente precum Plaja Cambridge sau Grotto Bay Resort.

Mai este una dintre cele mai bune luni pentru a vizita Peru – o destinație de văzut odată în viață, unde ajungi către orașul pierdut Machu Picchu, explorezi orașele coloniale, satele de munte și Amazonul.

În Asia acum este un moment bun pentru a explora plajele și jungla din Borneo, inclusiv de a vizita  Orang-utans. Dacă vrei doar să te relaxezi în raze de soare recomand Tanjong Jara Resort în Malaezia și insula Thailandeză Koh Samui. În Africa alegi din nou cu atenție. Acesta este un moment excelent pentru o vacanță de safari în Botswana sau un tur al Namibiei unde vremea este uscată, dar nu prea fierbinte. Oceanul Indian este perfect pentru vacanțe la plajă în luna mai, în special Maldive, Mauritius și Seychelles. Iar către final, mai este momentul propice pentru a vizita Japonia. Temperatura în Tokyo este lejeră, grădinile sunt pline de flori, iar munții îmbrăcați în verde. Grădinile Kenrokuen în Kanazawa sunt considerate printre cele mai frumoase din Japonia așadar zbor ușor și vacanță plăcută!

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in

Avertisment de calatorie. Pe lista Spania, UK, Franța, SUA și Portugalia

5 sfaturi utile pentru a câștiga clienti fideli

5 motive sa vizitezi WTM London 2019

Ancona, micul oras mare