SEPTEMBRIE a sosit – luna cea mai bună pentru a călători !

Simona Neata ✍ Marketing consultant & journalist ⋆ Digital Strategy, Social Media and Branding ⋆ Founder Simplify Media

Ai putea să nu fii de acord cu mine, dar apoi vei vedea mai jos de ce afirm lucrul acesta . Cea de-a noua lună a anului aduce o schimbare remarcabilă în întreaga lume, dacă privești prin ochii unui turist, fiind luna perfectă pentru a-ți obține  vacanța pe care o dorești.        

Să începem cu Europa

În destinațiile populare , precum  Franța, Spania și Italia, temperatura a scăzut cu câteva grade, ceea ce se traduce prin vreme numai bună de vizitat și descoperit. Restaurantele și hoteluri sunt încă deschise însă mai relaxate după ce fluxul cel mai mare de turiști s-a diminuat. Primești orașele cu reducerile dinaintea toamnei, atât în magazine cât și la cazarea în hoteluri.  Așadar,  ai libertate de mișcare, acces rapid la atractiile turistice fără a înfrunta cozile teribile din vară iar reduceri de sezon îți protejează bugetul. Cât despre Grecia, Malta, Cipru și restul țărilor udate de valurile mării, acestea au plajele deschise iar apa este și în această lună bună pentru baie.

O privire către America de Nord și Centrală

Nu o spun eu, ci majoritatea turiștilor – Statele Unite , Canada și Mexic sunt magnifice în vremea toamnei. Mulțimile au părăsit New England și Nova Scotia, lăsând restaurantele și magazinele liniștite dar abundând acum în homar – doar dragostea trece prin stomac! Așa că te poți relaxa pe litoral sau exploara parcurile naționale. Natura în schimbare oferă cadre magnifice iar ca iubitor de fotografie ești în al noualea cer.  Pentru  Québec și Canada sezonul de recoltare alungă din turiști însă îți asigură piețele cu produse proaspete ale fermierilor, targurile  și mesele generoase . Cât despre orașele New York, Los Angeles, San Francisco, Washington DC si Vancouver, odată cu începerea școlii,  sunt mult mai ușor de gestionat și mult mai libere. Dar cum rămâne cu Mexicul?  Cu plajele abandonate de turiștii verii, Mexic este la dispoziția ta să îl cunoști iar către interior, răcoarea face deșertul mult mai atrăgător pentru expediții.

China și Japonia dau ce e mai bun în  septembrie

chinaCăldura aproape de nesuportat și umiditate de vară s-au atenuat, zilele sunt proaspete iar majoritatea atracțiilor turistice rămân deschise. Îți iei un sacou în bagaj pentru Beijing însă la Shanghai prinzi  serile calde de care te bucuri în voie. Răcorită de muson Asia de Sud îți atrage atenția către India sau Sri Lanka. Prețurile hotelurilor și al transportului reflectă reducerea cererii pentru sezonul turistic, timp să profiți de acest lucru pentru a-ți cumpăra o vacanță bună. Pe insule , precipitații se reduc și cum sezonul turistic nu și-a luat avânt, îți rămân pentru tine facilitate precum snorkelling sau scufundări, la prețuri modice, având apoi la dispoziție o plajă care este pătatată doar de câteva șezlonguri răzlețe. Nepal și partea muntoasă a Asiei Centrale sunt în uscarea și pe punctual de deschidere al sezonului turistic de vârf , astfel încât odată cu septembrie poți ajunge înaintea mulțimii de turiști.

Africa și Orientul Mijlociu

Dacă nu am mers în sudul Spaniei în luna august atunci cu siguranță ajungem să vizităm Maroc , Tunisia sau Egipt . Căldurile extreme sunt acum în urmă, turiștii de vară și-au reluat rutina iar plajele, piețele și hotelurile au coborât prețurile.  Tot septembrie este și cel mai bun moment pentru a vizita Israelul sau Libanul , în timp ce în Peninsula Arabică temperatura zilei este din nou suportabilă. Călătorii spre Estul, Vestul și centrul Africii au evitat aerul înăbuștor al sezonului uscat, fiind în aceste săptămâni feriți și de ploiele sezonului umed. Vreme foarte bună de a observa viața sălbatică pe întregul continent căci zilele sunt răcoroase și uscate,

America de Sud, Australia și Noua Zeelandă

love-on-the-road-233368Câți dintre noi nu visăm la America de Sud? De la Darien Gap și până la Tierra del Fuego , America de Sud înflorește în luna septembrie.  Dacă merg în nord, sezonul uscat este bland și îmi permite călătorii și libertate de mișcare, în timp ce în sudul cel rece, gheața se topește și Patagonia se încălzește. Este primăvară în Buenos Aires și în Santiago de Chile, este vremea pentru a dansa tango! Și tot primavera este și în Australia și Noua Zeelandă, ce sunt, în această lună, în tranziție către temperaturi mult mai calde și vreme însorită . În munții din Noua Zeelandă, zăpada nu s-a topit încă – așadar mai prinzi zile pentru schi – în timp ce în Australia savureyi un vin bun și profiți de sezon în orașe precum Sydney și Melbourne.

Să luăm în calcul și Caraibe

Deși nu mulți se grăbesc să cumpere o vacanță în Caraibe  în septembrie, căci aici prinzi sezonul furtunilor tropicale, călătorii experimentați merg oricum, profitând de prețurile joase și vremea frumoasă . Adevărul este că anumite părți din Caraibe ai rareori parte de furtuni și întreaga zonă este uscată cele mai multe ori. Riscurile de furtună sunt extrem de reduse în septembrie, iar prețurile sunt mici-mici, astfel încât cei care doresc excursii în această lună pot obține mai mult lux la bani puțini decât în ​​orice alt moment al anului.

Așadar toate bune și frumoase în septembrie dacă ești călător prin lumea largă. Cu un buget protejat și o libertate de mișcare data de dispariția miilor de vizitatori ai verii, poți colinda în voie înainte ca toamna să își intre cu totul în drepturi. Oriunde ai ajunge luna aceasta, îți doresc zile cu soare și călătorie ușoară.

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in

Avertisment de calatorie. Pe lista Spania, UK, Franța, SUA și Portugalia

5 sfaturi utile pentru a câștiga clienti fideli

5 motive sa vizitezi WTM London 2019

Ancona, micul oras mare