Escapadă de weekend în Swansea

“For my part, I travel not to go anywhere, but to go. I travel for travel’s sake. The great affair is to move.” office@simplifytravel.ro

Anul acesta planuiesc să profit cât mai mult de timpul meu liber și să călătoresc pe cât posibil. Am hotărât deasemena să explorez Marea Britanie. De aceea, la începutul lunii februarie am ajuns în Wales, într-un oraș de la malul mării. Fuga de rutină m-a purtat în Swansea.

Orașul este situat  la doar trei ora jumăte de condus din Londra. În inima orașului, primul lucru pe care îl observi – în mica Piață a Castelului, sunt ruinele Castelului Swansea. Iar dacă scoți apartul să faci o fotografie, așa ca amintire din acest loc, relizezi că în spatele ruinelor, se ridică semeață și  modernă clădirea BT-ului. Noul se îmbină cu vechiul, disputându-și același decor.???????????????????????????????

Plimbarea pe străzi m-a dus la stația de autobuze, unde se află un punct de informare turistică. De aici, înarmată cu harta orașului ( costă doar 30 de pence) am aflat informații despre punctele turistice.

Swansea are două muzee cu intrare gratuită: Muzeul Național Waterfront și Muzeul Swansea

Primul  muzeu am început să-l explorăm de la primul etajul. Cuprinde informații despre istoria maritimă industrială din Wales. Distractiv a fost turul virtual al orașului Swansea din 1851. Tot acum capeți o idee despre puternicul simț de apartență , limbaj și identitate din Wales. La parter îți este prezentată povestea rețelelor de transport, de cine și cum au fost construite și conduse. Muzeul cuprinde și dovezi că Wales a reprezentat o forță la nivel mondial în producția de metale din timpul Revoluției Industriale. Trebuie neapărat să vă menționez și expoziția temporară ,,Love Swansea-Message in a bottle2016’’patronată de Colegiul de Artă , de la Universitatea din Wales. Întotdeauna am considerat că fotografiile sunt mai expressive decât cuvintele .

Dacă vrei să vezi ceva diferit și te-ai săturat de muzee , trebuie să vezi Plantasia

swans3Localizată în centrul comercial Park Tawe, la scurtă distanță de central orașului Swansea, cu o taxă de intrare de doar 3.95£, îți dezvăluie creaturi exotice precum peștii tropicali ,păienjenii, șerpii, insectele etc. Am trecut apoi în zona plantelor tropicale, într-o atmosferă încărcată de umiditate: copaci giganți, flori exotice și o mică cascadă în mijloc. Dacă urci, lăsând toate acesstea în urmă, ajungi să-l cunoti pe Rainbow – macaw-ul cu aripi verzi 🙂 . Aici ai și maimuțele tamarind. Ce trebuie să mai vezi neapărat este casa păsărilor – o cameră pe care o traversezi de la un capăt la altul și vezi păsările zburând libere. Experiența este destul de zgomotoasă dar pasările sunt prietenoase și poți face niște fotografii grozave.

Apoi, chiar dacă mergi în luna februarie ca și mine, îți recomand o plimbare în golful Swansea. Nu poți îndura vântul puternic în timp ce te uiți la mare? Atunci mergi la Swansea Marina, ești mai protejat și vei admira barci de diferite forme și mărimi.

Dupa o zi plină, Jimmy’s este locul unde te opresti să mănânci. Au mâncăruri variate, prospăt preparate și savuroase.  Recomand din toată inima creveții king size gătiți cu usturoi și peștele. Cel mai buna aperitiv au fost banalele roșii cu mozarrella și pesto. Nici să nu vorbesc de desert! Primești clatite și vafe proaspete pe care le poți umple cu tot ce îți dorește inima. Chiar și banalele mere sfărâmate cu sos custard au ???????????????????????????????avut un gust divin. Localul e curat, personalul amabil si prețul destul de bun ( 14,99 £ all inclusive de persoană) .

Concluzii la plecare: Swansea este un loc pitoresc cu oamenii ospitalieri, mândrii de tradițiile și limbajul lor. Hai să mai venim odată! La vară. Așa pot sta la plajă să mă bucur de soare. Și de un bronz perfect 🙂 .

This post is also available in: Engleză

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in

Avertisment de calatorie. Pe lista Spania, UK, Franța, SUA și Portugalia

5 sfaturi utile pentru a câștiga clienti fideli

5 motive sa vizitezi WTM London 2019

Ancona, micul oras mare