Să fugim la căldură

Simona Neata ✍ Marketing consultant & journalist ⋆ Digital Strategy, Social Media and Branding ⋆ Founder Simplify Media

După o zi în care am tremurat pe un frig crâncen între două programări, am trântit ușa biroului simțind că gata, mi-a ajuns iarna asta. Iubesc zăpada, săniușul, skiul dar frigul și gri-ul orașului sunt departe de iarna mea de poveste. Nu mai bine pun eu mâna să îmi caut un refugiu la căldură? Primele alegeri după ce am cercetat o vreme posibilitățile: Hawaii și Portugalia. Iată mai jos de ce.

Honolulu, Hawaii

Surf’s up! Pentru toate acele momente în care am suspinat în fața televizorului visând să plutesc desupra valurilor. Și dacă asta nu îmi iese mă retrag oricând într-un pub pe plajă să mă bucur de gastronomia locală și peisajele tropicale. Adio stres cotidian! Bine ați venit zile de snorkeling, excursii către vulcani și scuba diving. Însă cel mai mare avantaj al destinației: este vară tot timpul anului (iarna sunt max 27°C, iar vara 30°C). Cum Hawaii rămâne și astăzi un mix de trei culturi – cea hawaiiana (cu rădăcini polineziene), cea americană (apărută după colonizare) și cea japoneză (facilitată de faptul că japonezii nu au nevoie de vize pentru a intra pe teritoriul SUA), numai bine să petrec 7 zile în acest paradis. Și mai am un motiv: Sea Life Park – acest parc acvatic de distracții situat peste drum de Makapu unde pot înota cu delfinii!

Portugalia cea plină de savoare

Țara aceasta are 600 de kilometri de plajă și 13 situri UNESCO World Heritage. Sunt deja mai mult ca suficiente motivele pentru a o vizita. În plus, după ce am fost acolo de câteva ori, vă pot spune că este o destinație europeană ușor accesibilă financiar, ai o rată medie a tarifelor hoteliere de 80 € pe noapte iar vremea este perfectă pentru activitați în aer liber chiar și în ianuarie/februarie, cu temperaturi care urcă până la 19°C. Am vazut-o dar nu pe toată și la cât de tare mi-a plăcut, o pot vizita în fiecare an și tot nu m-aș plictisi. De văzut: orașele Lisabona și Porto Algarve. Cum în capitala am fost mă programez pentru zona Algarve, numită și Pământul Eternei Primăveri. Pica la fix să-mi alunge iarna din suflet. Pe lista orașelor must see intră Faro, Lagos, Olhao, Tavira, Albuferia, Portimao și Silves. Bonus am plaja Praia da Marinha la Armação de Pêra. Ca atracții turistice văd Faro cu Catedrala, Biserica Sf. Francisc, Muzeul Infante Dom Henrique sau Tavira cu Bisericile Santa Maria do Castelo și Nossa. Bonus – pentru sfârșit de ianuarie și februarie, mai pot încă beneficia de reducerile la biletele de avion pentru această destinație oferite de comaniile aeriene :).

Cu puțin mai mult timp la dispoziție ( + 7 zile) și un buget mărit ( + 1.500 euro) pe lista destinațiilor unde soarele nu lipsește intră și: Punta Cana,  Republica  Dominicană; Cancun și Acapulco, Mexic; Nassau, Bahamas sau Negril, Jamaica.

This post is also available in: Engleză

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in

Avertisment de calatorie. Pe lista Spania, UK, Franța, SUA și Portugalia

5 sfaturi utile pentru a câștiga clienti fideli

5 motive sa vizitezi WTM London 2019

Ancona, micul oras mare