Lonely Planet recomandă Transilvania. Iată destinațiile anului 2016

Simona Neata ✍ Marketing consultant & journalist ⋆ Digital Strategy, Social Media and Branding ⋆ Founder Simplify Media

Inutil să mai spun că Lonely Planet este unul dintre ghidurile de călătorie cele mai așteptate să iasă din tipar în fiecare an.  Ce ne-a bucurat la ediția din această toamnă? Recent lansat – “Best in Travel 2016,” (“Călătorii 2016”)  evidențiază locurile pe care turiștii ar trebui neapărat să le viziteze anul viitor: Botswana, Palau, Muntenegru și Transilvania.  Așadar nu numai că am ajuns pe listă dar la o privire mai atentă constați că suntem primii atunci când vine vorba de regiunile în care să-ți petreci vacanța.

Lonely Planet îți spune clar că vei găsi în Transilvania mai mult decât legendele cu vampiri, satele săsești sau bisericile fortificate. Munții Carpați îți oferă o mulțime de oportunități ca turist: de la speologie, la drumeții și schi. Apoi ai cafenele din Brașov, Sighisoara și Sibiu. Pentru viața de noapte Lonely Planet recomandă orașul studenților: Cluj-Napoca. Iar dacă ajungi în Transilvania  trebuie să guști neapărat sarmalele cu mămăligă, gulașul și papanași :).

Dar să ne uităm puțin la clasament

  1. Trasilvania
  2. Vestul Islandei
  3. Valle de Vinales, Cuba
  4. Regiunea viticola Friuli, Italia
  5. Insula Waiheke, Noua Zeelanda
  6. Auvergne, Franta
  7. Hawaii, SUA
  8. Bavaria, Germania
  9. Costa Verde, Brazilia
  10. Insula Sf. Elena

Ca țară însă, potrivit declarațiilor lui Tom Hall, director editorial Lonely Planet, în 2016 începi cu Botswana, pe care echipa de la Lonely Planet o numește ” partea cea mai bună din Africa sălbatică. Botswana are cele mai mari spectacole ale vieții sălbatice de pe Pământ, de la elefanți și antilope, la feline, păsări și câini sălbatici”. Tot acum ți se mai recomandă Delta Okavango și deșertul Kalahari.

DSC_0854Kotor numit cel mai bun oraș pentru 2016

Orașul de coastă  Kotor din Muntenegru a fost recent declarat unul dintre cele mai frumoase porturi din lume. Acum Lonely Planet îți atrage atenția asupra orașului vechi, a cărui arhitectură în stil venețian cu siguranță te cucerește. Iar pentru cine l-a vizita deja nu mai are rost nici o precizare. Ești oricum iremediabil îndrăgostit de el. Alte orașe pe lista de văzut: orașul-port australian Fremantle  și Festivalul său vechi de 110 ani sau George Town – capitala gastronomică a Malaeziei.

Estonia are unul dintre “cele mai captivante orașe”

Din Muntenegru ajungem în Estonia, unde Tallinn și orașul vechi, protejat de UNESCO,  sunt una dintre cele mai captivante destinații ale Europei, în timp ce ” părțile rurale, slab populate au păduri extinse care oferă hrană spirituală pentru iubitorii de natură.”

Curios să aflii mai multe? Pentru moment acesta este clasamentul pe scurt până la apariția oficială la chioșcurile din SUA, în data de 3 noiembrie 2015. În România s-ar putea să ajungă un pic mai târziu așa că poți verifica online site-ul lor oficial pentru mai multe detalii.

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in

Avertisment de calatorie. Pe lista Spania, UK, Franța, SUA și Portugalia

5 sfaturi utile pentru a câștiga clienti fideli

5 motive sa vizitezi WTM London 2019

Ancona, micul oras mare