Pășește în Țara Minunilor. Planifică-ți o excursie în Japonia

Maria Magdalena ⋆ “Traveling – it leaves you speechless, then turns you into a storyteller.” office@simplifytravel.ro

Ca turist ești întotdeauna în căutarea acelei destinații unice care să te facă fericit, în care să fii relaxat și entuziasmat în același timp. În ținutul magic al Japoniei, ține minte un singur lucru – este un loc cum nu vei mai întâlni vreodată și asta se datorează în mare parte poporului său: amabil, hotărât, supus tradițiilor.

Așa cum toată lumea îți va spune, cea mai bună perioadă pentru a planifica o călătorie aici este toamna sau primavara, mai ales că ai șansa de a prinde uimitorii cireși înfloriți (începând de la mijlocul lunii martie pentru nordul Japoniei și ajungând în Kyoto și Tokyo la începutul lui aprilie). Din moment ce suntem în luna decembrie și îmi plac la nebunie peisajele pline de zăpadă acum este însă momentul să profiți și să te bucuri de iarna japoneză. În munți zăpada este din abundență, ceea ce face din Japonia o destinație de schi incredibilă precum și un loc bun pentru practicarea snowboarding-ului. Cireașa de pe tort este și primul meu motiv pentru planificarea unei excursii în timpul iernii: uimitoarele Onsen (izvoarele termale) japoneze. Nimic nu se compară cu o baie într-un izvor de munte termal în timp ce admiri munții înzăpeziți și te bucuri de zăpada ce cade peste tine. Poți întreba pe oricine în jur și răspunsul va fi același: este un experiență pe care este bine să nu o ratezi.

Acum, știu că frigul te-ar putea convinge că o călătorie în această perioadă nu este chiar atrăgătoare, dar așteaptă o secundă. Iarnă în Japonia îți oferă o mulțime de experiențe minunate și-ți voi enumera câteva care să-ți schimbe pe loc idea. Așa că…

Descoperă Japonia în lunile de iarnă. Iată de ce:

  1. Încep cu schi și snowboarding. Îmi plac toate sporturile în aer liber și să recunoaștem, am face orice pentru a avea acea pantă perfectă. Cum Japonia beneficiază de ninsoare abundentă în numeroasele sale regiuni montane, pârtiile pot fi găsite peste tot în țară. Cele mai bune locuri în care să fii: insula de nord Hokkaido și Nagano în Alpii japonezi. Dintre toate stațiunile din Hokkaido, Niseko este cea mai populară însă nu rata o tură prin Rusutsu, Furano și Tomamu. De asemenea, mergi și vizitează Hakuba, Shiga Kogen și Nozawa Onsen, pistele de aici sunt numai bune de petrecut o zi în aer liber.onsen-wallpaper-hd-15
  2. 2. Bucură-te de un Onsen autentic deoarece este chintesența experiențelor japoneze. Am menționat de la început acest lucru căci nu există modalitate mai plăcută de a petrece o zi rece ca o baie relaxantă într-un izvor fierbinte. Pentru a profita la maxim fă-ți rezervare și cazează-te într-unul din hanurile japoneze tradiționale – ryokan – iar călătoria ta va fi de neuitat. La ryokan onsen, pașești în ape minerale cu proprietăți curative dovedite, te bucuri de frumusețea naturii și mai apoi, te relaxezi la o ceașcă de ceai verde într-o camera de tatami. Ce poate fi mai perfect?
  3. Ia aparatul de fotografiat și mergi să vezi adorabilele maimuțe de zăpadă în parcul Jigokudani Yaen-Koen. Da, îl poți vizita pe tot parcursul anului, dar nu există nici un moment ca iarna să te bucuri de aceste creaturi incredibile. Se odihnesc în izvoarele calde, acoperite de un strat de ninsoare prinsă în blana deasă. Bonus – drumul care te duce către parc trece prin Nagano – casă a impresionantului templu Zenko-ji.
  1. Siguranță, oameni și gastronomie. După tot ce s-a întâmplat în Europa, Japonia este o țară sigură și liniștită. În mare parte din orașele Japoniei oamenii vorbesc engleza, astfel încât îți va fi ușor să găsești un hotel, să-ți faci o rezervare pentru trenurile sau autobuzele locale și să afli direcții către principalele atractii turistice. De OLYMPUS DIGITAL CAMERAasemenea, nu-ți este teamă să ai bani cash la tine căci, așa cum am zis mai sus, Japonia este o țară extrem de sigură – oamenii sunt cinstiți și pașnici iar când vine vorba de cumpărături și plată – de la hoteluri la restaurante – nimeni nu se așteaptă la bacșiș de nici un fel. Moneda locală este yenul, dar poți plăti fără probleme cu cardul sau cartea de credit (poți să și schimbi bani la băncile mari, în hoteluri și unele magazine duty-free). Cât despre mâncare, ei bine, nu este nimic mai emblematic pentru această țară ca produsele locale. O modalitate bună de a cunoaște tradițiile și cultura japonează este încercarea de a gusta toate specialitățile locale ( numai să reușești!) cum ar fi supa curry, miso ramen, sake și tapasurile japoneze. Iar dacă îți place să te amesteci printre localnicii, mergi la un Izakaya tradițional (local pub / restaurant) și comandă-ți karaage (pui prajit), yakitori (frigarui de pui la gratar) sau tsukemono (muraturi japoneze). Știi ce? Mai bine apasă aici și vei avea parte de un tur gastronomic care îți deschide apetitul pentru aromele bucătăriei japoneze.

Ține minte, japonezii sunt extrem de politicoși și există câteva reguli locale pe care ar fi bine să le înțelegi înainte de a merge acolo. Plecăciunea ( uneori plecatul capului) este salutul obișnuit și majoritatea localnicilor se vor aștepta să te comporți politicos. Nu fi surprins dacă atunci când te abordează vor utiliza sufixul onorific san –folosit mai ales pentru adulți. De asemenea, reține că, dacă ești invitat într-o casă japoneză se obișnuiește să-ți scoți pantofii și să-i schimbi cu papuci de interior. Cel mai bine însă ia-ți 2 minute și urmărește acest videoclip 🙂 .

Despre Japonia sunt multe de spus. Despre tradițiile, festivalurile și templele sale. Este cu adevărat o țară a minunilor și una pe care să o vezi pe îndelete. Voi reveni curând cu videoclipuri și sfaturi practice. Până atunci, pentru informații suplimentare despre ce însemnă să fii turist în această țară te invit să accesezi site-ul oficial al Japoniei. Toate cele bune: 元 気 で (げ ん き で – Genki de.

This post is also available in: Engleză

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in

Avertisment de calatorie. Pe lista Spania, UK, Franța, SUA și Portugalia

5 sfaturi utile pentru a câștiga clienti fideli

5 motive sa vizitezi WTM London 2019

Ancona, micul oras mare