5 hoteluri de gheață din Europa în care să petreci noaptea

“For my part, I travel not to go anywhere, but to go. I travel for travel’s sake. The great affair is to move.” office@simplifytravel.ro

Recunosc, un hotel de gheață nu este tocmai cel mai călduros loc în care să petreci o noapte. Cu toate acestea atracția unei astfel de construcții este irezistibilă astfel încât, chiar dacă nu îți aduni curajul să stai peste noapte, măcar mergi pentro o vizită de câteva ore. Te vei simți într-o lume ireală, magică și …înghețată 🙂 ! E hai, nu e nimic ce nu se poate rezolva cu hainele adecvate și un sac de dormit. Așa că iată mai jos o listă cu cele mai cool  hoteluri de gheață ale Europei pe care le poți vizita în perioada sezonului rece.

  1. Hotelul de gheață de la Bâlea Lac

Nu este nici cel mai mare, nici cel mai impresionat dar este la noi în țară și condusul pe Transfăgărașan până la el îți oferă priveliști uimitoare ale munților Făgăraș. În plus, săptămâna trecută tocmai ce a început construcția la hotelul de anul acesta ale cărui camere – 14 la număr – vor purta numele unor state europene.
Hotelul se deschide pentru vizitare în Ajunul Crăciunului 2015, oferindu-ți, pe lângă cazare, un restaurant şi un Ice Bar. Fie și în trecere, tot poți lua prânzul liniștit sau petrece câteva ore la bar alături de prieteni.

  1. Complexul Kakslauttanen Igloo Village

ab4Îl găsești în Saariselka, Finlanda și este poate unul dintre cele mai complexe resorturi dedicate sezonului rece. De la cabane de lemn la adevăratele iglu, resortul  îți lasă imaginația să aleagă. Mai mult de atât, cum anul acesta este ultima dată pentru următorii 10 ani când poți vedea Aurora Boreală, îți recomand să nu stai prea mult pe gânduri. Dacă ești friguros, alege în locul unui iglu de zăpadă unul cu geamuri de sticlă, să poți vedea luminile pe cer întreaga noapte. Cât despre safari cu sania trasă de reni sau de huski, acestea sunt la ordinea zilei 🙂 .

  1. ICEHOTEL, Jukkasjärvi, Suedia

??????????????????????Este primul Icehotel din lume și în fiecare an este reconstruit cu ajutorul designerilor și artiștilor din Jukkasjärvi și nu numai. Pereții, podelele și plafonul hotelului sunt opere de artă, impresionante în pofida faptului că au o existență efemeră. ICEHOTEL a fost fondat în 1989 fiind în același timp hotel și expoziție de artă ridicate cu gheața și zăpada aduse din râul Torne, printre ultimele râuri sălbatice al Europei, la 200 km nord de Cercul Arctic. La fața locului ai parte de sculpturi de gheață, incursiuni în lumea Sámi, plimbări cu sania, ski, sauna suedeză și evident, de jocul luminilor arctice ce animă cerul nopții. Hotelul are și o biserică de gheață în cazul în care vrei să te căsătorești într-un décor atipic. Nu se știe niciodată :)!

  1. Castelul de zăpadă Kemi, Finlanda

SONY DSCPrințesă sau nu, iarna aceasta alege castelul de zăpadă Kemi . Ai 21 de camera decorate cu sculpturi de gheață magnifice în care să te ascunzi de lume.Construit în fiecare sezon într-un stil arhitectural diferit, castelul este construit în aproximativ șase săptămâni. Cina o servești în jurul mesele de gheață de la SnowRestaurant, savurând specialități precum crema -supă de ren afumat sau o file de ren cu sos de vânat și afine. Și aici ai Capela de Zăpadă unde poți să te căsătorești iar în timpul sezonului rece ai numeroase spectacole ce se țin pe scena de gheață a castelului. Amplasat în golful Bothnia, hotelul este o sursa de mare mândrie pentru localnici precum și o adevărată bijuterie arhitecturală.

  1. Eskimska Vas, Slovenia

Cu prima lună de iarnă Vas Eskimska / Igloo Village este înapoi în peisajul alb al Sloveniei. În iarna 2015/2016 turiștii sunt așteptați în trei locații – în Kranjska gora, pe Krvavec și la Pokljuka. Cum este și mai aproape de casă ca hotelurile din țările nordice satul de vacanță este perfect pentru o aventură de iarnă la care ajungi după un drum cu telecabina și o plimbare pe munte prin zăpada înaltă. Recompensa constă în ore de relaxare în timp ce sorbi băutura casei la un igloo -bar sau te bucuri de gustul cârnaților tradiționali la restaurantul de gheață. Iar când ești gata să ieși în zăpadă, încearcă ciclismul (biciclete cu schiuri în loc de roți), snowtubing și săniușul. După o zi plină te așteaptă propriul iglu ale cărui paturi de gheață sunt acoperite cu blană de oaie pentru a-ți tine cald.

În cazul în care ești norocosul care le-a vizitat pe toate 5, atunci te mai poți caza în hotelul de gheață Sorrisniva Igloo hotel din Alta sau la Kirkenes Snowhotel, ambele în Norvegia.

ps: nu uita să verifici înainte de plecare vremea locală, data de deschidere oficială pentru fiecare hotel precum și programul de vizitare, în cazul în care ești simplu vizitator

This post is also available in: Engleză

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in

Avertisment de calatorie. Pe lista Spania, UK, Franța, SUA și Portugalia

5 sfaturi utile pentru a câștiga clienti fideli

5 motive sa vizitezi WTM London 2019

Ancona, micul oras mare