Scapă de frig folosind condimente

Simona Neata ✍ Marketing consultant & journalist ⋆ Digital Strategy, Social Media and Branding ⋆ Founder Simplify Media

Atunci când foloșești condimente pentru a da gust și savoare mâncării pe care o prepari, adu-ți aminte că multe dintre acestea au și proprietăți terapeutice. În perioada iernii, iată ce poți folosi pentru a te menține sănătos și a scăpa de senzația de frig:

  1. Ardeiul iute. Iubești mâncarea picantă? Atunci folosește-l cu precădere căci ardeiul iute ajută la arderea grăsimilor, scade colesterolul, îmbunătățește digestia și îți accelerează metabolismul.
  2. Hreanul. Cel mai des întâlnit în combinație cu salata de sfeclă roșie, hreanul are proprietăți antibiotice și antiseptice. Îți va stimula imunitatea și îți va îmbunătății circulația.
  3. Scorțișoara. Pusă în vin roșu, în prăjituri sau salate, acest condiment este un atioxidant puternic ce îți reglează colesterolul, glicemia și reduce riscul apariției diabetului. În plus, scorțișoara are proprietăți antimicrobiene și antiimflamatoare. În cazul în care o folosești în aromoterapie, îți scade pofta de dulciuri, crescându-ți puterea de concentrație și memorare.
  4. Ghimbirul. Folosit regulat, ghimbirul este un remediu excelent împotriva hiperacidității gastrice, are efecte antiseptice digestive și îți stimulează circulația periferică. Este una dintre plantele folosită de mii de ani împotriva greței și a senzației de vomă precum și pentru proprietățile antivirale, antioxidante, antibacteriene și antiinflamatoare.

Sfat util

Dacă ești răcit sau gripat folosește cu încredere scorțișoara. Pentru rezultate optime, amestecă scorțișoara cu ghimbirul și fă-ți din ele un ceai aromat, deosebit de eficient împotriva afecțiunilor respiratorii.

This post is also available in: Engleză

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in

Avertisment de calatorie. Pe lista Spania, UK, Franța, SUA și Portugalia

5 sfaturi utile pentru a câștiga clienti fideli

5 motive sa vizitezi WTM London 2019

Ancona, micul oras mare