Shoreditch, un loc unic în Londra

“For my part, I travel not to go anywhere, but to go. I travel for travel’s sake. The great affair is to move.” office@simplifytravel.ro

Așadar iată-mă la plimbare prin Londra, la doi ani după ce am părăsit România și m-am mutat aici pentru a începe o nouă viață. Indiferent de vremea capricioasă și schimbătoare, de amestecul de oameni și religii, de viața de noapte controversată – toate sunt acum parte a orașului pe care îl numesc acasă. Prin urmare nu am de gând să vă scriu despre Londra cea turistică pe care voi toți ați vizitat-o, ați citit sau auzit de ea. În schimb am de gând să vă invit să faceți o plimbare într-unul dintre cartierele orașului, unice, pline de savoare și necunoscute publicului larg.

Dacă într-adevăr vrei să descoperi o parte diferită a Londrei mergi la Shoreditch. Pune-ți niște pantofi confortabili, asigură-te că ai bani cash la tine – bancomatele din zonă percep taxa de retragere – și coboară la Aldgate East. Dacă ai ajuns aici, mergi drept și lasă în urmă clădirile uriașe pentru partea veche a orașului. Este plină cu restaurante indiane, toate oferindu-ți promisiunea unei experiențe culinare unice. De asemenea, pe aceste străzi, vei găsi și un magazin local, cu orez vândut în saci imenși și fructe sau legume de care sunt convinsă nu ai habar că există. Personal, mă opresc mereu aici pentru condimente și cumpărături. Miros incredibil nefiind injectate și crescute artificial. La ieșire întâlnești mici brutării aglomerate. Încearcă-le. Vând covrigi și tot felul de produse de patiserie, ieftine și gustoase. În plus, nu rata ferestrele sau vizitele în magazinele cu ciocolată de îți ies în drum. Să te îndulcești puțin după atâta colindat. Mai jos pe stradă, ajungi la zona cu tonete stradale și vânzători ambulanți: partea mea favorită din acest cartier. Există o varietate uimitoare de culori si arome. Eu personal am încercat aici, pentru prima dată în viața mea, ghimbir murat. A fost dragoste la prima degustare J!  Trebuie să menționez că la sfârșit de săptămână locul este plin și vei găsi oameni care stau în picioare pe străzi, așezați pe jos sau pe trotuar și mâncând. Este o dovadă clară că gustul produselor gătite este uimitor. Daca nu ești gourmand, nu-i nici o problemă. Soreditch are, de asemenea, magazine de antichități și buticuri de epocă în care să-ți petreci timpul. Găsești produse din piele second hand și obiecte de epocă unice cum nu vei găsi mai ieftin altundeva în Londra.

Cea mai uimitoare passrte a acestui domeniu rămâne însă arta stradală. Peste tot în jurul vezi lucrări de graffiti pe pereți. Uneori întâlnești grupuri de oameni si asculți ghidul spunând povești interesante despre arta și istoria acestui loc. Mi s-a întâmplat mie cu una dintre clădirile pe lângă care trec mereu: astăzi este o Moschee, în timp ce, în trecut, acest loc a găzduit o Sinagoga și chiar o Biserică creștină la un moment dat. De asemenea, în Shoreditch, deoarece nu există spațiu nevopsit rămas liber, după un timp apare un nou graffiti și cel vechi dispare. Așa că nu fi surprins dacă treci a doua oară prin acest cartier și desenele s-au schimbat. Pentru a dovedi, ei bine, cred că imaginile vorbesc mai tare decât cuvintele:

Sfatul meu: uita-te la acest loc și vezi dincolo de gunoiul ocazional al străzilor. Fă cunoștință cu oamenii, gustă-le alimentele. Vino să vezi o bucățică din Londra schimbată de imigranți, care a scăpat modernizării. Încetează să fii turistul obișnuit și nu lăsa să-ți scape lucrurile grozave pe care Londra le are de oferit. Fa-ți timp, caută-le și bucură-te de vizita ta aici.

This post is also available in: Engleză

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in

Avertisment de calatorie. Pe lista Spania, UK, Franța, SUA și Portugalia

5 sfaturi utile pentru a câștiga clienti fideli

5 motive sa vizitezi WTM London 2019

Ancona, micul oras mare