Vino de Halloween în cele mai ciudate locuri ale planetei

Cristina Militaru ⋆ “I haven’t been everywhere, but it’s on my list.” office@simplifytravel.ro

Cum ziua de Halloween se apropie vertiginos iar magazinele s-au umplut de măști, vrăjitoare și fantome, ne-am gândit să facem o listă cu cele mai ciudate locuri ale planetei. Majoritatea dintre ele au apărut în urma unor fenomene naturale și astăzi captivează atenția turiștilor de pretutindeni. O fascinație pentru necunoscut și mister care să-ți pună imaginația la încercare.

Începem așadar cu unul din locurile României pe care fiecare din noi ar trebui să îl vizităm. La marginea Clujului avem:

  1. Pădurea Hoia Baciu. Cunoscută sub numele de “Triunghiul Bermudelor” din România, în această pădure oamenii au dispărut, OZN-uri au fost văzute,  fenomene electrice inexplicabile au loc iar cercetările ștințifice au atestat existent unor unde energetice cărora nu li se poate determina sursa de origine. Localnicii sunt superstițioși atunci când vine vorba de pădure, în special de zonele în care nici un copac nu crește drept. Am vizitat-o și noi de cîteva ori. Ca fapt divers, toate fotografiile au ieșit blurate 🙂 .
  2.  Puțul lui Thor, Oregon, Statele Unite ale Americii. Lumea îl mai numește Spouting Horn – acest puț acvatic natural ce înghite obiectele din jur prinse în vârtejul de apă, ca mai apoi să le arunce în sus cu mare forță. Dacă te aflii în zonă mergi la centrul de vizitatori din Cape Perpetua Scenic Area și prinde un loc pe vasul Captain Cook Trail. Pentru siguranța ta nu te apropia însă prea tare, mai ales în timpul mareei sau dacă prinzi o furtună de iarnă.
  3.  Poarta către iad (Gate to Hell), Turkmenistan. Cândva aici a fost un câmp de gaze însă sovieticii i-au dat foc declanșând un incendiu. De atunci locul arde încontinu și au trecut deja 40 ani. Se pare că groapa incandescentă nu se va opri din ardere ceea ce este o veste bună pentru toți amatorii de senzații tari care vizitează Turkmenistanul.
  4. Peșterile mumiilor Kabayan (Kabayan Mummy Caves), Filipine. Ei da, acum pornim aparatul de fotografiat și ascultăm atent explicațiile ghizilor. Create de om și folosite ca loc funerar aceste peșteri construite de om sunt pline cu mumii, fiind amplasate în zone izolate și greu accesibile.  Aici sunt însă păstrate unele dintre cele mai bine conservate mumii din lume așadr merită efortul de a ajunge până la ele.
  1. Catacombele din Paris, Franța. Iubești Parisul? Hai atunci să-I cunoști și partea întunecată. Înfiorătoare pentru majoritatea vizitatorilor, această rețea de tuneluri ce străbate orașul este locul de veci pentru circa șase milioane de parizieni. Scheletele, craniile și oasele au ajuns aici după ce au fost luate din cimitirele supraaglomerate ale orașului, în secolele XVIII-XIX; Structura actuală a tunelurilor a fost realizată atunci când autoritățile au realizat potențialul lor ca atracție turistică iar oasele au fost amenajate în forma macabre pe care o vezi azi. Bineînțeles dacă îți faci curaj să intri pentru a le vizita.
  2. Triunghiul Bermudelor, Oceanul Atlantic.Fără a mai avea nevoie de prezentare, învăluit în mit și mister, infamul Triunghi al Bermudelor, numit Triunghiul Diavolului, acoperă 500.000 mile pătrate, între Bermuda, Florida și Puerto Rico. Deși SUA și Paza de Coasta contestă exisță unor fenomene paranormale în zonă, locul e plin de povești despre unde magnetice neobișnuite, nave, avioane și oameni care au dispărut fără urmă.
  3. Câmpia borcanelor, Laos. Învăluite în mit, aceste borcane de piatra megalitice sunt împrăștiate peste tot în provincia Xieng Khouang, în grupuri de câte două până la o sută. Una dintre teorii este aceea că uriașele borcane cilindrice au fost folosite în ceremoniile funerare antice, deși legenda locala spune că borcanele erau utilizate pentru a prepara vin de orez destinat giganților 🙂 .catholic_church_vatican-HD

Deocamdata ne oprim aici cu lista locurilor ciudate de vizitat. Giganții în schimb s-ar putea să îi vezi curând, în seara de Halloween. Așa că nu uita să te pregătești și tu din timp pentru participarea la petrecerile costumate, decorarea și sculptură dovlecilor, vizitarea atracțiilor bântuite, farsele sau vizionarea filmelor de groază ..

This post is also available in: Engleză

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in

Avertisment de calatorie. Pe lista Spania, UK, Franța, SUA și Portugalia

5 sfaturi utile pentru a câștiga clienti fideli

5 motive sa vizitezi WTM London 2019

Ancona, micul oras mare