A început Sibiu Jazz Festival

Alina Francisk ⋆ office@simplifytravel.ro

Considerat unic în țară,  având în vedere longevitatea, consecvența și numărul impresionant de celebrități care au urcat pe scenă de-a lungul vremii, festivalul este cel mai vechi eveniment de acest gen din România și unul dintre cele mai vechi festivaluri de jazz din lume, motiv pentru care Sibiul a fost declarat „Capitala Jazzului” românesc. Pentru că este recunoscut ca unul dintre cele mai importante evenimente culturale ale anului, despre Festival va transmite, în direct, Televiziunea Română. 

Sibiu Jazz Club ia naștere în 1970 la inițiativa unor entuziaști fani de jazz, sub „patronajul” Uniunii Tineretului Comunist Sibiu. Din motive de „poluare ideologica” Festivalul este mutat în 1974 de la Ploiești la Sibiu, unde jazzul se bucura de respect și susținere.

La ediția de anul acesta tonul îl vor da tinerele talente reunite în tradiţionalul Concurs Sibiu Jazz Festival, aflat la a 15-a ediție consecutivă.

Joi, 22 octombrie, te cuceresc ritmurile groove din proiectul „Jazz Talks” al trioului elvețian, Vein, și acordurile profunde ale cvartetului contrabasistului italian, Niccolo Faraci.

Seara de vineri, debutează cu un concert de excepție: Dorantes – “InterAccion”, pentru prima dată în România, unul dintre cei mai interesanți și captivanți pianiști și compozitori de flamenco din lume. Al doilea concert al serii va fi susținut de Edi Jak Neumann International Quartet, care va încânta publicul cu un program „In Memoriam Ornette Coleman”.

Sâmbătă vom savura jazzul de inspirație evreiască a lui Amos Hoffman, o combinație electrizantă, în care influențele melodice și ritmice orientale se împletesc cu groove-ul american. Show-ul va fi continuat de Buena Vista Social Club, care vor aduce pe scenă un univers muzical cubanez. Seara de sâmbătă se va încheia cu Soneros de Verdad, a căror muzică este un încântător amestec de son, danzon și jazz.

Ultima zi de festival îl aduce la Sibiu pe pianistul Sebastian Spanache, care prin muzica sa depășește granițele clasice ale trioului de jazz. Festivalul se încheie în sunetele magice ce vin din insulele Oceanului Indian cu Proiectul Island Jazz. Solista grupului, Monika Njava este celebrată ca o divă națională în Madagascar, iar Linley Marthe este considerat, în prezent, unul din cei mai prestigioși basiști de jazz din lume.

Pentru programul detaliat al festivalului și lista completă a artiștilor apasă aici. 

This post is also available in: Engleză

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in

Avertisment de calatorie. Pe lista Spania, UK, Franța, SUA și Portugalia

5 sfaturi utile pentru a câștiga clienti fideli

5 motive sa vizitezi WTM London 2019

Ancona, micul oras mare