Drama romanticului – expoziție personală Corneliu Vasilescu

Simona Neata ✍ Marketing consultant & journalist ⋆ Digital Strategy, Social Media and Branding ⋆ Founder Simplify Media

Începutul de noiembrie ne aduce o invitație la…culoare și romantism. Din 2 noiembrie 2015, la Elite Art Gallery are loc deschiderea expoziției personale a lui Corneliu Vasilescu, intitulată sugestiv ”Drama romanticului”. Deschiderea expoziției  va fi marcată recitalul interpretului Aurelian Octav Popa, solist instrumentist al Filarmonicii ”George Enescu” din București, ce va acompania liric, în cadrul unei proiecții, lucrările artistului. Recitalul va avea loc de la ora 18:00.

Expoziția va fi deschisă publicului în intervalul 3 noiembrie – 23 noiembrie 2015, în fiecare zi de luni până vineri în intervalul orar 11:00 – 19:00, iar sâmbăta în intervalul 11:00 – 17:00, pe strada Academiei, nr.15, Sector 1, București.

Considerat părintele picturii abstracte în România, Corneliu Vasilescu este un reprezentant de seamă al expresionismului abstract. Născut la Bârlad, pe 23 octombrie 1934, debutează în 1960, în cadrul Expoziţei Artiştilor Plastici din România.

Numele celei mai noi expoziții ale sale, Drama romanticului, îl plasează în legătură cu celebrul curent spiritual, în special artistic de la sfârșitul secolului al XVIII-lea. De o forță aparte, cu dominante cromatice de albastru, roșu și ocru, cu arcuiri de tensiune extrem de puternice, pânzele care alcătuiesc seria de față se opun, cu siguranță, raționalismului rigid și normelor stricte. Realitatea lui Corneliu Vasilescu, la fel ca cea a romanticilor, este aceea a experienței primare, a expresiei libere și a trăirilor artistice detașate de angoasă și neliniște. Lucrările lui îți propun discursuri noi, ce te obligă ca privitor să iași din zona ta de confort.

 

 

This post is also available in: Engleză

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in

Avertisment de calatorie. Pe lista Spania, UK, Franța, SUA și Portugalia

5 sfaturi utile pentru a câștiga clienti fideli

5 motive sa vizitezi WTM London 2019

Ancona, micul oras mare