Elite Art Gallery vă invită la expoziția colectivă FERESTRE

Simona Neata ✍ Marketing consultant & journalist ⋆ Digital Strategy, Social Media and Branding ⋆ Founder Simplify Media

În perioada 26 martie – 16 aprilie 2015, ELITE ART GALLERY prezintă publicului expoziția colectivă FERESTRE . Vernisajul de lansare a expoziției va avea loc joi, 26 martie, între 17:30 și 19:00.  Seria de lucrări expuse face o trecere prin mai multe tehnici artistice, de la pictură în ulei la instalație și sculptură. Artiștii care expun sunt: Doina David, Corina Preda – Perianu, Vlad Dan Perianu și Mariana Gavrilă Vesa.

Doina David ne va încânta cu o abordare modernă a simbolului crucii, studiind reprezentarea crucifixului ca simbol al bucuriei, al renașterii, nu doar al răstignirii. Artista creează instalații care ilustrează această viziune plină de lumină, utilizând lemn și alte materiale naturale și exploatând, totodată, darul nativ pentru pictura detaliilor fine.

Corina Preda – Perianu studiază plasticitatea arhitecturii lăcașurilor de cult,surprinzând în tușe picturale frumusețea și abundența cromatică a interioarelor. În picturile sale în ulei, atenția pentru detaliu se împletește cu sintetizarea formei și evidențierea esenței acesteia prin stilizare. Rezultatul este o abordare proaspătă a motivului ecleziastic, reunind estetica picturii contemporane cu cea spirituală.

Vlad – Dan Perianu explorează și latura tridimensională a expresiei artistice, transpunând motive de inspirație spirituală în sculpturi puternic stilizate. Lucrările artistului sunt marcate de suplețea formei și de interesul pentru plasticitatea materialelor, transmițând căldură și speranță prin încărcătura simbolică și  estetică.

Mariana Gavrilă Vesa  expune picturi din seria “Arhetipuri – Relicvare, gesturi și semne”. Artista investighează nostalgia pentru locul în care a copilărit, pentru casa bunicilor și universul acestor amintiri, o lume învăluită în detalii de însemnătate personală, marcată de simboluri folclorice și lumină. Ștergarele tradiționale reprezintă o temă predilectă, purtând un loc aparte în sufletul

artistei. Pictura Marianei Vesa transmite, dincolo de evidentele calități plastic și decorative o anumită stare primordială la care ne putem raporta  cu toții, pentru că ne invită la o introspecție care țintește amintirile latente de început de viață. Prin studierea acestor fragmente de memorie, artista reînvie elementul de puritate al vârstei fragede, îndemnându-ne la meditație nostalgică.

Expoziția va fi deschisă publicului în intervalul 26 martie  – 16 aprilie 2015, în fiecare zi de luni până vineri în intervalul orar 11:00 – 19:00, iar sâmbăta în intervalul 11:00 – 17:00, la ELITE ART GALLERY din strada Academiei, nr.15, Sector 1, București.

This post is also available in: Engleză

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in

Avertisment de calatorie. Pe lista Spania, UK, Franța, SUA și Portugalia

5 sfaturi utile pentru a câștiga clienti fideli

5 motive sa vizitezi WTM London 2019

Ancona, micul oras mare