Inima Reginei Maria ajunge la Palatul Pelişor

Simona Neata ✍ Marketing consultant & journalist ⋆ Digital Strategy, Social Media and Branding ⋆ Founder Simplify Media

Caseta de argint în care se află inima Reginei Maria şi care va face parte din colecţia publică a Muzeului Naţional Peleş, va fi transferată, în data de 3 noiembrie, de la Muzeul Naţional de Istorie a României la Castelul Pelişor.

Inima Reginei Maria urmează să fie aşezată în Salonul de Aur al Castelului Pelişor, acesta fiind, de altfel, locul unde inima Reginei Maria a bătut pentru ultima dată. Caseta din argint conținând inima Reginei Maria va fi escortată până la Palatul Regal, în cadrul unei procesiuni oficiale iar maşinile vor parcurge traseul cu viteză redusă, pentru ca publicul să poată prezenta un ultim omagiu.

Pentru a respecta dorinţa testamentară a Reginei Maria, inima va fi acoperită, pe toată durata procesiunii, ca şi pe soclul ei din Salonul de Aur, cu stindardul României şi cel al Marii Britanii.

Familia Regală va fi prezentă la eveniment urmând ca la Castelul Pelişor, la ora 15.00, în cadrul unei ceremonii, în numele Regelui Mihai, principesa moştenitoare Margareta să aşeze inima Reginei Maria în Salonul de Aur, pe locul ei definitiv.

“Inima va odihni pe un soclu plasat în spatele canapelei unde regina a trecut la cele veşnice, în ziua de luni, 18 iulie 1938, la ora 17.38”, se arată în comunicatul remis MEDIAFAX.

La eveniment vor fi prezenţi şi principele Radu, principesa Maria, arhiducesa Maria Magdalena a Austriei şi soţul ei, baronul Hanns Ulrich von Holzhausen, reprezentanţi ai autorităţilor centrale şi locale, ai Muzeului Naţional de Istorie şi ai Muzeului Naţional Peleş, precum şi membri ai clerului şi ai Casei Regale.

This post is also available in: Engleză

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in

Avertisment de calatorie. Pe lista Spania, UK, Franța, SUA și Portugalia

5 sfaturi utile pentru a câștiga clienti fideli

5 motive sa vizitezi WTM London 2019

Ancona, micul oras mare