Mutarea Sfinxului sau cât de nebuni suntem cu adevărat

Simona Neata ✍ Marketing consultant & journalist ⋆ Digital Strategy, Social Media and Branding ⋆ Founder Simplify Media

Vreau să cred că este o glumă dar suntem încă departe de 1 aprilie. Știu, vine Halloween dar parcă nici chiar așa. Deși dacă se dovedește a fi adevărat, chiar e de speriat.

Știrea conform căreia Sfinxul din munții Bucegi  va fi mutat pentru a face loc unui complex de blocuri este greu de înghițit indiferent cum o citești. Luăm o emblemă a țării și unul dintre cele mai îndrăgite obiective turistice și îl distrugem. Pentru construcții reci și impersonale. Nu că ți-ar prii să te muți acolo știind câtă lume te va înjura la propriu după așa ceva. În plus Sfinxul are 8 metri în înalțime și 12 metri în lățime, cum muți așa ceva de pe munte?

Mai mult, administrația Parcului Natural Bucegi și-a luat cumva concediu? Cum era cu protejarea și conservarea patrimoniului natural, fie el și în proprietate privată?

La Sfinx am urcat ultima oară în septembrie. Din București am făcut mai puțin de 2 ore jumătate. Sus, la 2.216 m, am avut parte de 13 grade și ceață dar drumul pe jos până la Babele durează oricum puțin. De acolo la Sfinx ai teren muntos, piatră. Vreme capricioasă și un peisaj ce nu ar trebui deranjat de om. Dintre toate locurile acestei țări în care poți construi, de ce ai vrea să distrugi așa ceva pentru o locuință?

Am urmărit și trailerul emisiunii Romania Te iubesc. Încă îmi zic că visez urât. S-a protestat în stradă pentru Roșia Montana. S-au făcut petiții online. Pentru Sfinx nu facem nimic? Sau încep să mă rog ca toate legendele ce fac referire la faptul că locul este bântuit să fie adevărate? Le trimit în dar o fantomă, două…cadou de Halloween.

This post is also available in: Engleză

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in

Avertisment de calatorie. Pe lista Spania, UK, Franța, SUA și Portugalia

5 sfaturi utile pentru a câștiga clienti fideli

5 motive sa vizitezi WTM London 2019

Ancona, micul oras mare