5 motive sa vizitezi edițiile TTR

Simona Neata ✍ Marketing consultant & journalist ⋆ Digital Strategy, Social Media and Branding ⋆ Founder Simplify Media

Îți este poftă de vacanță ? Nimic mai ușor. În fiecare an edițiile  Târgului de Turism al României – în incinta Romexpo București –  te ajuta să profiți de ofertele agentiilor de turism și reducerile de Early Booking. Cât ești acolo iată însă și câteva sfaturi pe care ar fi bine să le urmezi atunci cand esti in căutarea vacanței perfecte.

Ce ar trebui să știi înainte de a achiziționa un pachet de servicii turistice

1.Ia-ți timp și plimbă-te în voie pe la standuri pentru o idee cât mai clară. Obține cât mai multe oferte, de la mai multe agenții de turism pentru a putea face o comparație. Agențiile de turism au obligația să ofere informații esențiale în această fază, pe lângă preț: destinația, mijloacele de transport, cazarea și clasificarea unității de cazare, serviciile de masa oferite, itinerariul etc.

2.Verifică atent hotelul, în Uniunea Europeană nu există un sistem comun de clasificare a hotelurilor. Altfel spus ar putea exista diferențe între ceea ce se înțelege printr-un anumit număr de stele în România și un alt stat. Cere informații clare despre ceea ce este inclus exact în serviciile oferite de hotelul respectiv.

3.Toate agențiile au obligația de a încheia în scris un contract de comercializare a pachetelor de servicii turistice. Contractul va avea un conținut strict reglementat și îți va furniza un număr de informații utile consumatorilor înainte de a pleca în călătorie. Tot acum vei primi informații despre statul în care pleci în vacanță, astfel încât să nu ai surprize: verifică regimul pașapoartelor, regulile de circulație, cele mai importante reguli de comportament etc.

4.Încheie o asigurare medicală valabilă pentru toată durata călătoriei. Asigurarea poate îmbrăca fie forma Cardului European de Asigurări Sociale de Sănătate, fie forma unei asigurări medicale încheiate cu o firmă privată.

5.Înainte de a cumpăra online o vacanță află cât mai multe informații despre agenția de turism care oferă serviciile. În cazul în care ești adeptul tranzacțiilor online verifică atent agenția de turism cu care vrei să pleci în vacanță. Utilizează internetul și verifică recomandările de pe forumuri precum și activitatea financiară a acesteia pe site-ul Ministerului Finanțelor.

În plus, în cazul în care ai decis să-ți cumperi o vacanță dar mai ai întrebări de pus, mergi la standul ECC Romania iar juriștii de aici îți vor răspunde la întrebări si îți vor oferi sfaturi utile in călătorie.

This post is also available in: Engleză

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in

Avertisment de calatorie. Pe lista Spania, UK, Franța, SUA și Portugalia

5 sfaturi utile pentru a câștiga clienti fideli

5 motive sa vizitezi WTM London 2019

Ancona, micul oras mare