Must See Destinations

Alegerea călătorilor – top 5 insule de văzut in aprilie

Must See Destinations

Cristina Militaru ⋆ “I haven’t been everywhere, but it’s on my list.” office@simplifytravel.ro

Cum suntem mereu dispuși să visăm la o evadare romantică pe o insulă doar a noastră, ne-am gândit să vedem care sunt cele mai populare insule pentru o vacanță in luna aprilie. Începem așadar cu:

     1.   Ambergris Caye, Belize

Ambergris Caye  te ademenește cu o atmosferă ce îți oferă avantaje suficiente pentru a o face interesantă, nefiind însă atât de supradezvoltată încât să te impiedici peste tot de turiști. O mlaștină de mangrove este centrul acestei insule de plaje cu nisip alb, cea mai mare dintre Insulele Belize, iar mașinuțele de golf sunt principala formă de transport de-a lungul drumurilor de nisip. Scafandrii și pasionații de scufundări sunt înnebuniți după Bariera de Corali Belize și Blue Hole, un cerc de 400 de metri adâncime din calcar, plin cu scalari, corali, creveți și stalactite. Nu rata Hol Chan Marine Reserve, rechinii la Shark Ray Alley și sanctuarul crocodililor la  ACES / American Crocodile Education Sanctuary.

  1. St. John, U.S. A – Insulele Virgine

Ecoturismul este aici un mod de viață. Ai mai mult decât suficiente lucruri de făcut pe insulă, de la vizionarea și observarea faunei sălbatice, în parcul național la trasee de zeci de kilometri pentru drumeții sau plimbări pe plajele cu nisip alb.  Te îndrepți apoi către apă pentru snorkeling, înot și chiar fotografii sub apă desigur. Aceasta este zona Caraibelor, la urma urmei. Bifați neapărat Trunk Bay, Waterlemon Cay și Ram Head Trail.

  1. Bora Bora

Deși o insulă relativ mică, Bora Bora este un gigant atunci când vorbim de varietatea activită-  ților, oferind vizitatorilor șansa de a experimenta un safari 4×4,  înot și relaxare pe plajele de nisip alb, scufundări într-un parc subacvatic natural, printre pești și corali, palpitantele mese în care hrănești rechinii sau un tur romantic cu barca pe apele turcoaz ale lagunei. {i Bora Bora este un loc romantic la superlativ. Te va captiva această bijuterie luxuriantă a insulelor polineziene și neapărat încercați o cină intimă la miezul nopții pe plajă. Vizitați Lagoonarium, Diving Center, grădinile de corali sau Leopard Raze Trench înainte de a porni către înălțimile semețe ale Muntelui Otemanu.

  1. San Juan Island, Washington

O vacanță pe insula San Juan în Washington?  San Juan se poate să nu fie un refugiu tropical, dar acest pitoresc peisaj îți arată mândru plajele, locurile de înot pentru a observa orcile și una dintre cele mai mari ferme de lavandă din țară. Parcul Lime Kiln Point State Park este punctul perfect în care să fii pentru a observa balenele, în timp ce ferma de lavandă Pelindaba îți va umple vacanța de parfumul inconfudabil al plantelor violet. Plin de viață, portul Friday Harbor este un jackpot de restaurante și magazine, la care se adaugă atracții unice, precum  grădina de sculptură cu o suprafață de 19 acri de la Westcott Bay Reserve.

  1. Santorini, Ciclade

Santorini este plină de farmec și delicios de diferită față de alte insule ale continentului. Extrem de populare sunt cele două plaje negre de origine vulcanică – Perissa și Kamari – așa cum este, fără îndoială, faimoasă și plaja roșie de lângă Akrotiri (care este locul preferat al împătimiților de arheologie). Santorini se curbează în jurul unei lagune gigantice din insulele Ciclade, oferind priveliști uimitoare ale orașelor care se înalță către cer, al preparatelor culinare eclectice, galerii de artă minunate, viață de noapte înfloritoare și vinuri excelente. Nu ratați golful Amoudi, drumețiile de la Fira la Oia și cinematograful în aer liber de la Kamari. Acum, dacă v-am făcut curioși și pofta vi s-a deschis către vizitarea insulelor romantice ale lumii, deschide-ți internetul și lăsați-vă îndrumați de inimă. Este primăvară afară, e timpul să călătorești!

This post is also available in: Engleză

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

More in Must See Destinations

Oslo

Oslo, un oraş greu de uitat

DSC_2618

Istanbul – orașul meu magic

DSC_2000

Un prânz cu vedere spre Bosfor

DSC_2736

De-a v-ați ascunselea printre lalelele din Istanbul